Valter Tuzlanski

Neočekivani trend: Ove ‘ružne’ boje osvajaju modnu scenu u 2024. godini
U prognozama trendova za 2024. godinu, ali i stajlinzima najiskusnijih fashionistica, teško je ne primijetiti pojavu boja koje nisu jednoglasno prihvaćene.

Svako doba sa sobom nosi značajnu količinu trendova, više ili manje nezaboravnih, više ili manje popularnih. Neki su ostali, a neki su zaboravljeni.

Aktualni trendovi za 2024. godinu poprilično su inspirirani trendovima iz prošlosti, osobito onima iz 90-ih i nultih godina. Isto tako, velik fokus je na bojama, no ne bilo kakvim.

Blijedožuta je uspjela zavladati brojnim dizajnerskim kolekcijama za novu sezonu proljeće/ljeto, baš kao i boja zelene jabuke.

Poznati institut za boje Pantone bojom godine proglasio je narandžastu boju breskve, a sve navedene nisu tako dobro prihvaćene na modnoj sceni, štaviše – brojni ih smatraju ružnima.

Od protekle godine svjedočimo oživljavanju neobičnih boja. Siva i kaki postale su zvijezde sezone, a blijedožuta, boja breskve i zelene limete odlučne su u osvajanju modne scene u narednim mjesecima.

Pantone je odabrao peach fuzz kao boju 2024. jer utjelovljuje optimizam, kreativnost i prenosi blagostanje. Osim toga, izdvaja se od ostalih, strožih i klasičnijih, u čemu vrlo vjerojatno leži bit uspjeha ‘ružnih’ boja.

U vremenima u kojima moda više nije podređena nikakvim ograničenjima ili pravilima svi su u neprestanoj potrazi za originalnošću i novitetima.

Ova godina je poput laboratorija u kojem bismo eksperimentirali te miješali sigurne odabire s neobičnijim komadima. Boje 2024. rezultat su zasićenja konvencijama i želje za otkrivanjem novih silueta, piše tportal.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button