BiH

Nejra Ibrović osuđena zbog utaje poreza u piceriji
Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivom Nejru Ibrović zbog krivičnog djela porezna utaja.

Ibrović je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Istovremeno joj je također oduzeto 872.491 KM nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom.

Nejra Ibrović se tereti da je od 2017. do 2019. godine, u svojstvu direktorice privrednog društva “APNglobal” u okviru kojeg posluju dva ugostiteljska objekta “Pizzeria Montana”, lažno prikazivala stvarni promet kroz fiskalne kase.

Tačnije, kako je ranije navedeno iz Tužilaštva KS, promet je umanjivala i na osnovu toga pravila lažne poreske prijave te plaćala manji porez nego što je trebalo. Na taj način utajila je porez u iznosu od 872.491 KM.

U okviru postupka koji se vodio protiv nje, saslušano je 16 svjedoka, tri vještaka informacijsko-komunikacijske i finansijske struke, a Tužilaštvo KS je izvelo više od 100 materijalnih dokaza.

Inače, Ibrović je lišena slobode u okviru opsežne akcije “Kasa” koja je vođena u nekoliko epizoda u okviru koje su uhapšeni, kasnije i osuđeni, i drugi sarajevski privrednici.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button