BiH

Nedim Sladić: Dobre vijesti za sve koji će na otvorenom slaviti Prvi majPrvi maj je jedan od praznika koji se na prostoru Bosne i Hercegovine slavljenički obilježava i kojem se mnogi raduju kako bi u društvu dragih osoba proveli fine trenutke.

Pošto se Prvi maj većinom proslavlja na otvorenom prostoru, vremenski uslovi igraju jedan od najvažnijih faktora za samo slavlje.

Možda će Vas zanimati i:

Nedim Sladić, mladi meteorolog čije su prognoze nebrojeno puta oduševile svojom tačnošću, rekao nam je kakve se vremenske prilike mogu očekivati tokom Praznika rada:

“Prema prognozama sa kojima trenutno raspolaženo, prvomajski praznici bit će u znaku sunčanog vremena, odnosno bit će dužeg intervala sunčanog vremena, ali to ne znači da će biti potpuno vedro. Nad područjima naše zemlje nalazit će se dosta vlažnog zraka zbog kojeg će biti oblačnosti pa treba očekivati čestu smjenu oblaka i sunca. Za utjehu vrlo visoke temperature zraka  u većem dijelu naše zemlje sigurno će natjerati većinu našeg stanovništva da ovaj vikend provedu na otvorenom.”

Kada su u pitanju temperature zraka, Nedim Sladić je istakao da će one biti prilično visoke te da će prelaziti prosječne temperature tokom ovog perioda godine:

“Temperature zraka bit će visoke. U jutarnjim satima između 12 i 18, a najviše dnevne između 23 i 29. Na sjeveru i svejeroistoku moguće da će biti i koji stepen viša temperatura, tako da vidimo da će to biti jedan dosta topao Prvi maj sa temperaturama nešto iznad prosjeka.”

Natprosječno visoke temperature i sunčano vrijeme zasigurno su dobar znak za sve one koji su ovaj praznik planirali provesti na otvorenom, u prirodi.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button