Lifestyle

Naučite kako da spremite najukusniji domaći hamburger i čuveni sos













Hamburgeri su omiljena brza hrana mnogima, pa tako i sve veći lanci restorana u svojoj ponudi imaju manje i veće hamburgere.

No ipak, ako ste hamburgoljubac česta kupovina može biti prilično skupa. Ono što je pozitivno jeste da ih tako lako možete napraviti u vlastitoj kuhinji
Za meso su vam potrebna samo tri sastojka, a priloge stavljate po želji. Jeftinije je, pogotovo ako pravite veće količine i u svakom slučaju zdravije jer znate šta stavljate u svoje omiljeno jelo.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ovog jela su:

Možda će Vas zanimati i:
  • 400 grama mljevenog mesa
  • so, biber
  • glavica luka
  • kiseli krastavac srednje veličine
  • 2 kašike majoneze
  • bijeli luk u prahu
  • crvena paprika u prahu
  • pola kašičice senfa

Prilozi:

  • zelena salata
  • paradajz
  • crveni luk ( po želji)
  • malo kečapa

Način pripreme:

Meso posolite i pobiberite. Ništa osim ova dva začina vam neće biti potrebno jer će meso tako biti mekše i rastresitije. Napravite malo deblje pljeskavice. Od ove količine mesa možete napraviti deset srednjih hamburgera. Pecite ih na grill tavi i na srednjoj vatri.

Dok se burgeri peku, napravite burger sos. Sitno isjeckajte luk i krastavice. Stavite u činiju i dodajte dvije kašike majoneze, posolite i dodajte malo bijelog luka u prahu. Na kraju dodajte pola kašičice senfa i malo crvene paprike u prahu. Sve promješajte i sjedite.

Pecivo prepolovite i na jednu stranu stavite malo sosa, list zelene salate, potom paradajz, pljeskavicu i topljeni sir. Na kraju stavite nekoliko kolutova luka i malo kečapa.

Servirajte uz pomfrit.

Izvor: Klix



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button