TuzlaTuzlanski kantonVijesti

Narodno pozorište Tuzla: Sutra na sceni kultna predstava “Hamlet u selu Mrduša Donja”
U subotu 27. januara 2024. na sceni NP Tuzla, s početkom u 19 i 30, biće izveden kultni komad “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”.

Prema tekstu Ive Brešana režirao ju je Mustafa Nadarević, jedan od najpoznatijih regionalnih glumaca koji više nije sa nama.

Možda će Vas zanimati i:

Radnja ove komedije je smještena u 50-e godine 20. stoljeća, poslijeratno razdoblje i ozračje, u izmišljenom selu Mrduša Donja. Na inicijativu vlasti, u selu se priprema izvođenje predstave „Hamlet“. Uz organiziranje predstave, paralelno se odvija prava drama među stanovnicima sela Mrduša Donja koja na kraju završava tragično.

Igraju: Nermin Omić, Meliha Fakić, Mileno Iliktarević, Nenad Tomić, Nedim Malkočević, Elvira Aljukić, Siniša Udovičić, Midhat Kušljugić, Mirza Pinjić

Teatarasko uprizorenje koje je istovremeno spoj komedije i kritike, promišlja gorući društveni problem-borbu pojedinca protiv vlasti i korupcije.

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” osim što će nasmijati posjetioce, pružit će im i određene poruke ali i smijernice koje se odnose na život u kojem smo nekada živjeli, ali koji ne odudara previše od vremena u kojem se danas nalazimo.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button