IstaknutoLifestyleTuzlaU fokusu

Najsavremenije metode regenerativne medicine: Šta kada dođe do slabljenja funkcije jajnika?
Novo “normalno” prouzrokovalo je i mnoga pitanja koja se tiču svih onih koji očekuju ili planiraju potomstvo.

Radio Kameleon je u partnerstvu sa Ginekološkom poliklinikom “Korak do života” na čijem je čelu tima Dr. Suada Tinjić, pokrenuo podcast koji ima zadatak da odgovori na sva pitanja iz domene ginekologije i akušerstva, humane reprodukcije i regenerativne medicine.

U našoj četvrtoj epizodi odgovaramo na vrlo aktuelno pitanje koje muči mnoge žene bez obzira na generaciju kojoj pripadaju a to je – Šta kada dođe do slabljenja funkcije jajnika? Kako u tom slučaju reagovati i poboljšati način života?-.

Ginekološka poliklinika ”Korak do života” je prva privatna zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini koja je počela sa liječenjem neplodnosti provodeći savremene procedure za vantjelesnu oplodnju ili IVF (in-vitro fertilisation).

  • PREKO 11 000 AKTIVNIH PACIJENATA       
  • PREKO 15 GODINA USPJEŠNOG RADA       
  •  VIŠE OD 2000 USPJEŠNIH IVF PROCEDURA
  • VIŠE OD 100  PARTNERSKIH PROCEDURA PODMLAĐIVANJA JAJNIKA

 

Dr. Suada Tinjić od 2005. godine predvodi stručni medicinski tim na svojoj poliklinici “Korak do života” u Tuzli. Ovom koraku otvaranja privatne ginekološke klinike, prethodilo je 12 godina iskustva i rada na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla. Specijalista je ginekologije i akušerstva, i subspecijalista humane reprodukcije i regenerativne medicine.

Zvanje doktora medicine, dr. Tinjić je stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, a specijalizaciju za ginekologiju i akušerstvo na Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli. Posjeduje Master iz humane reprodukcije i zvanje doktora nauka (PhD) od Sarajevo School of Science and Technology, oblast regenerativne medicine.

Dr. Suada Tinjić ostvarila je saradnju sa eminentnim stručnjacima i centrima koji su priznati na internacionalnom nivou iz oblasti ginekologije, perinatologije, humane reprodukcije i regenerativne medicine. Kontinurano ulaže u edukacije iz oblasti ginekologije i akušerstva, ultrazvučne dijagnostike, collor doplera, ginekološke citologije, fetalne ehokardiografije, dijagnostičke i operativne histeroskopije, a posebno se posvetila postupcima i procedurama IVF-a (vantjelesne oplodnje) i ovarijalne rejuvenacije (podmlađivanja jajnika).

Od 2016., dr. Suada Tinjić je direktor i glavni edukator Ian Donald škole ultrazvuka u medicini Tuzla. Članica je upravnog odbora Svjetske asocijacije perinatalne medicine (World Association of Perinatal Medicine), kao i naučnog odbora Jugoistočne Evropske asocijacije za biologiju i regenerativnu medicinu (SEEBRA).

U polju medicine, dr. Tinjić je autorica velikog broja istraživačko-naučnih članaka, kontributor i autor poglavlja knjiga, novinskih članaka, webinara, simpozijuma i edukativnih emisija. Organizator je naučnih skupova na međunarodnom nivou iz oblasti ginekologije, perinatologije, humane reprodukcije, i regenerativne medicine.

Ginekološku polikliniku ”Korak do života”

Četvrtu epizodu podcasta možete pogledati u petak, 12.03. od 17 h na Facebook i Youtube kanalima Radio Kameleona te nas slušajte putem radija i live streama: http://kameleon.ba/live/

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button