Sport

Najbolji na svijetu nije najbolji u Srbiji: Izabran košarkaš godine, Jokić ostao bez nagrade
Košarkaški savez Srbije odabrao je najboljeg košarkaša i košarkašicu za 2023. godinu, a veliko je iznenađenje da nagradu nije dobio najbolji košarkaš svijeta Nikola Jokić.

Umjesto asa Denvera, za najboljeg je izabran Bogdan Bogdanović (31), koji je predvodio reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu koje se održavalo na Filipinima, Japanu i Indoneziji, a gdje su Srbi osvojili srebro.

U glasanju za najboljeg košarkaša u 2023. glasove novinara dobila su četiri reprezentativca Srbije. Boriša Simanić dobio je 1 glas, Aleksa Avramović 2, prošlogodišnji laureat Nikola Jokić 10, a pobjednik sa 27 glasova je kapiten reprezentacije Bogdan Bogdanović.

Možda će Vas zanimati i:

Zbog obaveza prema Atlanta Hawksima u NBA ligi, Bogdan nije bio prisutan, ali se putem video poruke obratio prisutnima iz SAD i zahvalio za priznanje.

U Srbiji očigledno nisu mogli oprostiti Jokiću što nije nastupio na Svjetskom prvenstvu, iako je prošle sezone osvojio NBA ligu s Denver Nuggetsima, a dobio je i priznanje za najboljeg igrača finala i time postao tek četvrti Evropljanin kojem je to uspjelo (Parker, Nowitzki, Antetokounmpo).Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button