Izdvojeni članakTuzla

Na tuzlanskim grobljima, nepokošena trava i smeće oko mezaraU jednoj od tuzlanskih Facebook grupa pokrenuta je tematika neodržavanja mezara.

Članica grupe objavila je fotografije sa groblja Bukovčići i iskazala svoje nezadovoljstvo povodom stanja:
“Lopovi iz Revde da li Vas je sramota!
Koje godine mislite početi održavati mezarja?
Bukovčić danas, ne može se prići.
Nemojte reći kiša bila jer, na pravoslavnom groblju travke nema, sve čisto i pokošeno.
Pitam se samo da li su vaši najmiliji ukopani na ovakvim smetlištima?”

 

Fotografije koje su objavljene govore same za sebe, trava je visoka pola metra, oko mezara se nalazi smeće i cijelo mezarje djeluje jako neuredno što je razljutilo mnoge građane koji plaćaju održavanje istih.

Naravno “ne zna” se u čijoj nadležnosti je održavanje mezara, jer Revda odgovornost prebacuje na Islamsku zajednicu i obrnuto, a mezari ostaju u katastrofalnom stanju.

Odgovor koji smo našli na oficijelnoj stranici Islamske zajednice upućuje ipak da je Islamska zajednica zadužena za održavanje mezara – “Pitanje uređenja, održavanja i upravljanja mezarlucima u nadležnosti je mjesnog medžlisa Islamske zajednice.”

“Samo mezari Islamske zajednice su neuredni, SRAMOTA”

“Islamska zajednica tvrdi da je Revda zadužena za održavanje. Prebacuju s jednih na druge odgovornost a pare sebi u džepove.”

“Na našu žalost, sva muslimanska mezarja su u očajnom stanju. Niti ima reda, niti se može doci do određenog mezara , a da se ne stane na nečiji mezar.”
“Moramo zahtijevati da se za naše pare uradi i obezbijedi da možemo u svako doba moći doći do željenog mezara. Obustaviti plaćanje, dok se ne dovede u red.” komentari  su ogorčenih građana.
Sramotno je da su građani i korisnici primorani da traže, mole i urgiraju da se izvrše dužnosti za koje se uredno plaća.


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button