SportValter Tuzlanski

Muzaferija nakon današnje utrke: Sretna sam jer sam se kvalifikovala za finale
Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija zadovoljna je svojim nastupima u posljednje dvije utrke u superveleslalomu u Kvitfjellu, gdje je osvojila deveto, odnosno 13. mjesto.
Muzaferija je danas startala sa 23 pozicije što joj je najbolji startni broj u karijeri kada je u pitanju Svjetski kup, a na kraju, nakon nekoliko prekida utrke zbog guste magle, uspjela je ući u cilj s 13. vremenom i na taj način osigurati plasman u finale Svjetskog kupa i u ovoj disciplini. Podsjećamo da je Muzaferija ranije izborila finale i u spustu te će u dvije discipline nadmetati se sa 25 najboljih skijašica u ovoj sezoni u posljednje dvije utrke.
Muzaferija je odlično počela trku i do posljednjeg “prolaza” je imala vrijeme vrijedno podijuma. No, u donjem dijelu state napravila je grešku koja je koštala još boljeg rezultata.

– Gornji dio staze bio je jako dobar, na zadnjem prolazu imala sam podij, ali ime je jedna greška puno koštala. No, opet sam sretna jer sam se kvalifikovala za finale. Mislim da je nakon jako dugog dana zbog prekida i pomjeranja ovo dosta dobar rezultat – izjavila je Mutaferija.

Ističe da je nakon jučetrašnje vožnje mnogo bolje znala šta je očekuje.

– Znala sam puno bolje stazu, mogla puno više napadati, vjerovala u svoje skijanje, međutim utrka je od starta do cilja i greška me je puno koštala – naglasila je.

Dodaje da u posljednja dva mjeseca pruža izuzetno dobre rezultate te da uživa u utrkama ali da ostaje žal što od početka sezone nije bila na ovome nivou. Ona će biti prva skijašica izi BiH koja je nastupila u finalu Svjetskog kupa zbog čega je, kako navodi, sretna i ponosna, te će pokušati odvesti što bolje i ostvariti dobar rezultat i u finalu.

Nada se da će njeni uspjesi dati podstrek mladim skijašima u BiH da ne odustaju od svojih ciljeva, vrijedno treniraju i da u tom rezultat mora doći.

Još jednom je ponovila kako se nada da će BiH dobiti utrku Svjetskog kupa te da naša zemlja ima dobar potencijal za to.

Elvedina Muzaferija osigurala je plasman u finale Svjetskog kupa u superveleslalomu i spustu, gdje nastupa samo 25 najboljih skijašica u sezoni. Finalna utrka u superveleslalomu je 22., a u spustu 23. marta, a finale se održava u Saalbachu.

Radiokameleon.ba / FENA)

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button