Lifestyle

Musk poslao poruku za Apple, Disney i druge oglašivače: Nećete me ucijeniti novcem, j**ite seElon Musk je na događaju “DealBook Summit” New York Timesa izjavio da bi oglašivači koji bježe s platforme X (ranije poznate kao Twitter) zbog njegove podrške antisemitskom postu mogli “ubiti” tu platformu. Musk je uputio izravnu poruku tim oglašivačima, uključujući tvrtke poput Disneyja, Applea i IBM-a, riječima “J**ite se”.

Izvršni direktor Disneyja, Bob Iger, bio je među brendovima koji su obustavili oglašavanje na X-u kao odgovor na Muskove nedavne kontroverzne izjave. Na pitanje o tome hoće li Disney nastaviti s oglašavanjem na X-u, Iger je izbjegao izravan odgovor.

Ova situacija proizašla je iz Muskove reakcije na post korisnika koji je tvrdio da jevrejske zajednice potiču mržnju prema bijelcima. Musk je odgovorio riječima “Rekli ste stvarnu istinu”, što se općenito smatra podrškom teoriji zavjere o “velikoj zamjeni stanovništva”, koja je popularna među desničarskim ekstremistima.

Musk je kasnije nazvao tu objavu jednom od najglupljih stvari koje je ikada učinio na platformi. Unatoč kritikama, on je izrazio stav da oglašivači koji pokušavaju ucijeniti platformu novcem trebaju prestati trošiti na istoj.

Ova kriza u oglašavanju na X-u započela je u studenom kada je korisnik objavio kontroverzni post, a velike robne marke, poput Applea, IBM-a, Oraclea, Lionsgatea i Disneyja, povukle su svoje oglase s platforme. Muskov komentar na ovu situaciju pokazuje njegovu odlučnost da stane iza svojih stavova, unatoč potencijalnom gubitku oglašivača na platformi.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button