BiH

Muriz Memić: Kod Alise sam vidio suzu kada se Hasan obraćao, presuda je 21. jula
Danas su iznesene završne riječi u ponovljenom postupku koji se vodi protiv “Zijada Mutapa i drugih, a nakon čega su se javnosti obratili Muriz Memić i advokat Ifet Feraget.

Memić je kazao da je ponosan što su došli do ovdje i da su optuženi na optuženičkoj klupi. Otkrio je da će presuda biti 21. jula u 11 sati.

“Očekujem da budu okrivljeni. Čuli smo maltene i prijetnje advokata da će on zadnji ugasiti svjetlo u sudu. Ništa novo danas nismo čuli, samo što oni to drugačije izgovarali. Ja hoću da saznam ko mi je ubio dijete, a oni hoće to da sakriju,” rekao je.

Možda će Vas zanimati i:

Memić je kazao da je obraćanje Alise bilo emotivno nakon 7,5 godina.

“Čak sam vidio i suzu kad se Hasan obraćao. Tužilaštvo je dokazalo šta se ovdje radilo. Nije to šta bi bilo kad bi bilo. Meni je govorio da ću više naplatiti. Oni pročitaju šta njima odgovara. Istraga o ubistvu ide i daleko je otišla. Mislim da ćemo doći do kraja,” poručio je.

Kazao je da će pobijediti te da će doći do kraja.

Javnosti se obratio i advokat Ifet Feraget. On je poručio da se uvijek može očekivati nešto što neko ne priželjkuje, ali da misli da bi se trebala očekivati osuđujuća presuda.

“Otvoreno je pitanje da li će sud moći procijeniti o organizovanom kriminalu ljudi koji su djelovali zajedno s ciljem zataškivanja ubistva,” rekao je.

O tome šta se može očekivati nakon presude, rekao je da sva postupka nisu vezana jedan za drugi.

“Onaj ko je pomagao ubici zna ko je ubica. Alisa Mutap i Zijad Mutap se sude za drugo djelo, za davanje lažnih izjava. Svjedoka je dovoljno. Njima se sudi za opstrukciju istrage. Od Dženana su izuzeli sve. Objasnite zašto od Alise niste izuzeli krvavu majicu o kojoj se govori?” upitao je.

Kazao je da ima više snimaka te da ih imali, uštedjeli bi pet godina. Ljubo Seferović je lažno priznao nešto što nije uradio. Sve ovo skupa je opstrukcija istrage.

“Očekujem da će ovo biti jedan vjetar u leđa. Sve upućuje na zaključak da kantonalni tužioci morjau biti uključeni. Očekujem da će istraga biti intenzivirana. Dinamika događaja je takva da u javnost iznosimo samo mali dio,” rekao je.

Feraget je rekao da danas ciljano nije prisustvovao iznošenju završnih riječi jer to “vrijeđa inteligenciju” te stoga ne može da sluša.

“Potpuno je irelevantno šta ona sada govori i ko joj je nudio imunitet. Imat će još jednu mogućnost da se žale ako budu osuđeni. Dokazi govore svojim vlastitim jezikom, a taj jezik najbolje razumije sud,” zaključio je.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button