BiHTuzlaTuzlanski kanton

MUP TK: Prijavljena dva slučaja kupovine glasova u TuzliKako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a TK, PU Tuzla je putem nadležnih policijskih stanica zaprimila dvije prijave navodnih neregularnosti u vezi izbornog procesa.

U jednom slučaju da je na biračkom mjestu u Kiseljaku jedno lice navodilo građane za koga trebaju glasati, a u drugom slučaju da se na biračkom mjestu u Mosniku vrši podjela paketa građanima u cilju kupovine glasova.
Izlaskom policijskih službenika na navedene lokacije biračkih mjesta, utvrđeno je da nisu potvrđeni navodi prijava, dok je u prvom slučaju (biračko mjesto Kiseljak) utvrđena osoba na koju se prijava odnosila, te je ona udaljena sa biračkog mjesta.
“Dakle, izvršenim provjerama na mjestu događaja utvrđeno je da nema elemenata nekog od krivičnih djela u vezi sa provođenjem izbornog procesa, niti drugih krivičnih djela propisanih KZF BiH. Za sada, nije bilo nikakvih prijava vezano za izbornu jedinicu Srebrenik” – kazala je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK


Izvor
tuzlainfo.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button