Sport

Mourinho rigorozno kažnjen zbog vrijeđanja sudije u finalu Evropske lige

Krajem maja Roma je igrala utakmicu finala Evropske lige u Budimpešti protiv Seville. Utakmica je u regularnom dijelu završila rezultatom 1:1, a kako pobjednika nije bilo niti nakon produžetaka, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. U toj situaciji bolje su se snašli igrači Seville, koji su svoje udarce s bijele tačke pretvorili u golove, dok su dvojica igrača Rome bila neprecizna.

“Posebni” je nakon utakmice uputio žestoke kritike na račun suca Anthonija Taylora, ali tu nije bio kraj. Jose Mourinho je potom nakon utakmice odlučio sačekati engleskog arbitra na parkingu te ga je ondje propisno izvrijeđao.

Zbog svog lošeg vođenja utakmice Taylor je neugodnosti doživio i prilikom putovanja za Englesku kada su ga na aerodromu zaskočili navijači Rome.

Roma je tada kažnjena sa 50 hiljada eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava koja su završila na terenu te dodatnih 5 hiljada zbog nedoličnog ponašanja ekipe. Prednjačila je tu klupa Rome, koja je tokom utakmice zaradila dva žuta kartona. Povrh svega Roma se morala obratiti Fudbalskom savezu Mađarske kako bi im nadoknadila napravljenu štetu.

Kao šlag na tortu sada je stigla i posljednja kazna za Romu koja se tiče samo Mourinha. Njemu je određena zabrana vođenja ekipe na četiri evropske utakmice.

Roma je ovu sezonu završila na 6. mjestu u Serie A i tako ostala bez plasmana u Ligu prvaka, a Mourinho će borbu svoje ekipe u Evropskoj ligi u prve četiri utakmice gledati s tribina.

Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button