BiHVijesti

Milanović: Oslobođenje Kupresa bilo je početak kraja agresije na BiH

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ocijenio je kako je oslobođenje Kupresa 1995. godine bio početak kraja agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Milanović je to izjavio na svečanosti obilježavanja 28. obljetnice vojne operacije Cincar u kojoj je oslobođen Kupres i veći dio Kupreške visoravni.

Možda će Vas zanimati i:

– Ovakve stvari ne smijemo zaboraviti, a da ne bismo zaboravili moramo ponavljati. Ovo je bio početak one slavne Oluje i operacija koje su uslijedile iza nje, Južnog poteza i Maestrala u kojem su skoro do polovice desetog mjeseca 1995. godine, u sudjelovanju s Armijom BiH; a danas tog savezništva i prijateljstva kao da nikada nije ni bilo; i djelovanjem hrvatskih gardijskih brigada i domobranskih brigada, gardijskih brigada HVO-a i vojne policije, oslobođen je prostor kojim ne samo da je završen rat, nego smo natjerali tadašnjeg neprijatelja da sjedne za pregovarački stol, a svaki rat završava pobjedom, ako ne završi pobjedom, on traje svjesno ili nesvjesno – kazao je Milanović.

Dodao je kako treba čuvati demokratsku Bosnu i Hercegovinu.

– Za nju se treba boriti, ne vojnim sredstvima, ne jezikom mržnje, ne isključivošću, nego upornim ponavljanjem. Pravna poslovica kaže “Tko previše dokazuje, ne dokazuje ništa”. Ne možeš se umoriti od dokazivanja, svaki validan dokaz, svaki logičan dokaz ima dodatnu vrijednost – kazao je Milanović.

Cjelodnevni program obilježavanja 28. Obljetnice oslobođenja Kupresa počeo je svetom misom za poginule branitelje. Uslijedio je svečani mimohod branitelja kroz grad do središnjeg spomen obilježja gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće za žrtve Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata.

 

Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button