BiHVijesti

Meteorolozi u Bosni i Hercegovini su prognozirali izuzetno visoke temperature za ovaj period

Slične prognoze se nastavljaju i sljedeće sedmiceMeteorolozi sa BHMeteo stranice su prognozirali stabilno i pretežno sunčano vrijeme za naredne dane u Bosni i Hercegovini. Predviđa se da će temperature postepeno rasti, kulminirajući za dane vikenda i početak sljedeće sedmice kada će biti najtoplije, s ljetnim temperaturama.

Meteorolozi kažu da: “Period od 6. do 10. aprila izdizanjem afričke anticiklone nad našu regiju donosi nam ekstremno visoke temperature za ovo doba godine koje bi uz pretežno sunčano vrijeme mogle dostizati lokalno i do +32 stepeni Celzijusa. Ovog puta visoke temperature bez jakog vjetra, ali bit će malo saharskog pijeska i prašine u zraku”.

Do kraja današnjeg dana očekuje se prolazno naoblačenje sa zapada, koje bi u noći na četvrtak rijetko moglo donijeti malo kiše.

Možda će Vas zanimati i:

“U četvrtak tokom dana očekuje se razvedravanje. Nakon stabilnijeg perioda, prema trenutnim prognozama, 10. ili 11. aprila moguća je promjena vremena uz pad temperature i padavine”, navodi se u prognozi vremena.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button