SvijetVijesti

McGregor i NBA liga u novom skandalu: Pokušali zataškati silovanje na utakmici
Irski UFC borac Conor McGregor optužen je za silovanje žene nakon četvrte utakmice finalne serije NBA lige između Denvera i Miamija, a Daily Mail sada javlja da je žrtvi ponuđen novac kako ne bi iznosila bilo kakve detalje.

Optužnica za seksualne napade se odnosi i na NBA ligu, ali i Miami Heat i policijsku upravu Miamija zbog lošeg rukovanja posljedicama navodnog napada.

Advokat žrtve Attorney Ariel Mitchell je za Daily Mail rekao kako su se zvaničnici Heata i NBA lige borili da prešute incident od 10. juna i da su navodnoj žrtvi ponudili novac.

“Ponudili su nam 100.000 dolara da ovo prešutimo. Oni su povukli ponudu kada su se pojavile vijesti. I Heat i košarkaška liga mogli bi biti odgovorni za ono što se dogodilo mom klijentu. Neki iz osiguranja koji su stajali po strani kada se ovo dogodilo nisu bili McGregorovi. Angažovao ih je Heat. Odlučili su da se pobrinu za slavnu ličnost umjesto da štite mladu ženu u nevolji”, rekao je Mitchell.

Međutim, glavni čovjek za komunikacije NBA lige Mike Bass rekao je kako liga nije ponudila ništa ženi te da je tvrdnja advokata lažna.

Podsjetimo, McGregor poriče da se ikada dogodio incident u kojem je Irac navodno natjerao mladu ženu koju je upravo upoznao u klubu pored terena da ode u kupatilo i seksualno je napao uz osiguranje.

Stražari su navodno bili postavljeni vani kako bi spriječili bilo koga da uđe, a žrtva je rekla policiji da ju je MMA borac primorao na oralni seks te je pokušao da je napastvuje bez njenog pristanka.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button