Valter Tuzlanski

Marinković-Lepić žestoko reagovala na vraćanje himne i grba Srbije u upotrebu u RS: Nikad nećete biti njen dio

'JADNI STE'Bivša predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirjana Marinković-Lepić (Naša stranka) reagovala je na vraćanje himne i grba Srbije u upotrebu bh. entitetu RS, a koje je najavio predsjednik NSRS Nnead Stevandić.

“Jadni ste”, poručila je i žestoko iskritikovala i vlast i opoziciju u RS.

“Pravi vazali Dodika i Vučića i pozicija i opozicija u RS. Posebno opozicija koja je u potpunosti bila potcijenjena i ignorisana na vašaru zvučnog imena – svesrpskom saboru. Kakva je razlika između vas i Dodika i njegovih satelita? Šta vi novo i drugačije nudite biračima? Pa zato ne uspijevate na izborima. Iste ideje i žestoki nacionalizam je već na vlasti. Vi nudite isto! Nema potrebe za promjenama”, istakla je Marinković-Lepić.

Dodala je da sramote svoju zemlju na svakom koraku.

“Možete se dodvoravati Srbiji do besvijesti, ali nikad nećete biti njen dio. Zar stvarno mislite da bi vas dočekali raširenih ruku, sve i kad bi došli u tu situaciju. Umjesto da se ponosite svojom autohtonošću na tlu BiH, vi prihvaćate simbole druge zemlje, želite se nazor asimilirati. Opet ponavljam, jadni ste”, zaključila je Mirjana Marinković-Lepić.

Podsjetimo, Stevandić je jučer najavio dvije sjednice NSRS za 2. juli – svečanu na kojoj će se obratiti predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić i redovnu na kojoj će se raspravljati o tzv. svesrpskom saboru i Nacrtu zakona o upotrebi zastave, grba i himne.

“Sa velikim ponosom i zadovljstvom želim da kažem da smo pronašli način kako da himnu Bože pravde i grb Nemanjića vratimo u upotrebu”, rekao je Stevandić.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button