BiHLifestyleMuzikaU fokusu

Mali šlager, nekadašnji najveći dječiji festival ponovo se vraća na TV ekrane


Muzička produkcija BHRT-a ponovo pokreće projekt Mali šlager kojim će se, kako ističu, nastaviti tradicija afirmacije pozitivnih umjetničkih vrijednosti kod naše najmlađe populacije.

Idejni tvorac festivala koji je okupljao najmlađe kreativce bio je producent i kompozitor zabavne muzike Esad Arnautalić.

Nekadašnji projekt Malog šlagera bio je jedan od najpopularnijih dječijih festivala u regionu, a iznjedrio je i neka današnja vodeća imena na muzičkoj sceni.

U prostorijama BHRT-a jučer je održan sastanak predstavnika Muzičke produkcije BHRT-a i Stručne službe Asocijacije muzičkih stvaralaca (AMUS) povodom vraćanja Malog šlagera na TV ekrane.

Generalna direktorica Stručne službe AMUS-a, Lejla Trnčić, istakla je zainteresovanost i spremnost da ponovo zaživi ovaj festival. Na sastanku je zaključeno da je zajednički cilj afirmacija dječijeg muzičkog stvaralaštva i promocija pozitivnih umjetničkih vrijednosti.

Kako su kazali putem društvenih mreža, AMUS će sve svoje kapacitete pružiti na raspolaganje kako bi se ovaj cilj ostvario.

“Podsticanjem mladih muzičkih talenata da razvijaju ljubav prema muzici stvaramo temelje za buduće jačanje lokalne muzičke tradicije”, istakli su iz AMUS-a.

Izvor: KlixMožda će Vas zanimati i:

Back to top button