Tuzla

Maid Porobić: Panonska jezera će spremno dočekati novu sezonu


Panonska jezera predstavljaju jedan od glavnih turističkih potencijala u Tuzli, koja godinama unazad ugošćavaju desetine hiljada kako domaćih, tako i stranih gostiju.

Ove godine Panonska jezera će spremno dočekati nove posjetioce, a u toku su finalne pripreme za nadolazeću turističku sezonu.

Maid Porobić tom prilikom nam je rekao kako napreduju sami finalni radovi i kakva su očekivanja, uzimajući u obzir da je higijensko-epidemiološka situacija krajnje teška i neizvjesna:

“Nama sezona zvanično kreće 30. juna, a sredinom aprila ćemo krenuti sa punjenjem jezera tehnološkom vodom slanicom. Trenutno radimo na slapovima pošto su nam oni vrlo bitan element svih objekata. Također uređemo stepeništa, pristupne staze i sve ono što  je sastavni dio panonike kako bi ona izgledala kao kvalitetno turističko odredište. Prošla godina je zbog koronavirusa bila teška, ali smo se izborili sa tim i budući da vakcinacija ide jako sporo, sigurno da ćemo se ove godine prvenstveno morati osloniti na domaće turiste.”

Imajući u vidu da je kompleks Panonskih jezera jako prometan tokom turističke sezone, Porobić je istakao i da su u toku konkursi za radna mjesta:

“U toku je oglas za prijem sezonskih radnika. Sada zapošljavamo 70 radnika raznih profila. Potrebno je doći samo da se obavi jedan jednostavan intervju i mali probni rad, a prvenstveno se traže konobari, šankeri, plažni radnici za održavanje higijenske čistoće, pečenjare, pomoćne pečenjare i trgovce.”Možda će Vas zanimati i:

Back to top button