Lifestyle

Lista od 10 najljepših zimskih filmova za savršen večernji ugođaj (VIDEO)

Odvojite vrijeme za sebe!


Bez obzira kako se osjećate u vezi zimske sezone, teško je ne romantizirati je sa svojim ugodnim džemperima i čarobnim snježnim krajolicima. Ali ako, kao i mi, mrzite kretanje po snijegu u stvarnom životu, onda je gledanje zimskih filmova na ekranu savršeno rješenje.

Od ikoničnih džempera Chrisa Evansa u filmu Knives Out, do karijerno značajne izvedbe Jennifer Lawrence u filmu Winter's Bone, postoji mnoštvo zimskih filmova smještenih tokom najhladnijeg godišnjeg doba koje jednostavno morate pogledati. Ovdje smo zaokružili 10 omiljenih zimskih filmova kako biste se pripremili za predstojeće mjesece.

  1. Knives Out(2019)

Nakon iznenadne i misteriozne smrti književnika Harlana Thrombeyja (Christopher Plummer), detektiv Benoit Blanc (Daniel Craig) dolazi saznati što se zaista dogodilo. Ovaj popularni krimić već je izrodio nastavak, ali ništa ne može konkurirati prekrasnim džemperima s pletenicama koje nosi Chris Evans u prvom filmu.

2.  The Holiday (2006)

 

Kako bi pobjegle od svojih katastrofalnih ljubavnih života, Iris (Kate Winslet) i Amanda (Cameron Diaz) odluče zamijeniti kuće za praznike. Dok se Amanda nađe usred ozbiljno snježne engleske pokrajine sa Jude Law, Iris je prebačena u sunčanu Kaliforniju.

3.  Winter's Bone (2010)

Jennifer Lawrence je zahvaljujući izuzetnoj ulozi u filmu Winter's Bone postala prepoznatljiva, a nominacija za Oscar samo je potvrda njezina talenta. Lawrence tumači lik Ree Dolly, mlade žene koja živi u siromaštvu i prisiljena je brinuti se za svoju bolesnu majku i dvoje mlađe braće i sestre. Kako bi izbjegla deložaciju, kreće u očajničku potragu za svojim nestalim ocem.

4.  Serendipity (2001)

Nakon slučajnog susreta prilikom kupovine rukavica, Sara i Jonathan odluče prepustiti svoju romansu sudbini. Dok Jonathan upisuje svoj broj na petodolarnoj novčanici, Sara svoje podatke zapisuje u svoj primjerak knjige “Ljubav u doba kolere”, koju potom prodaje. Godinama kasnije, oboje i dalje razmišljaju o tom susretu, ali hoće li sudbina na kraju spojiti njih dvoje?

5.  Groundhog Day (1993)

Bill Murray glumi nezadovoljnog vremenskog prognozera koji je prisiljen pokriti Dan vjeverice. Uskoro postaje očito da je zapao u vremensku petlju i prisiljen je iznova proživljavati Dan vjeverice iznova i iznova. Andie MacDowell također igra u ovoj topljoj i urnebesnoj klasičnoj priči.

6.  Little Women (2019)

Film “Little Women” redateljice Grete Gerwig okuplja zvjezdani ansambl koji uključuje Florence Pugh, Emma Watson, Meryl Streep, Saoirse Ronan, Laura Dern i Timothée Chalamet. Temeljen na klasik romanu Louisa May Alcott, Gerwigina adaptacija je savršen film za gledanje dok vani pada snijeg.

7.   The Revenant (2015)

Leonardo DiCaprio konačno je osvojio svoj prvi Oscar za ulogu pionira i lovca na krzno, Hugh Glassa, koji je ostavljen mrtav u bespuću zimskog krajolika. Nakon strašnog napada medvjeda, Glass je motiviran ostati živ kako bi osvetio one koji su mu naudili.

8.  Abominable (2019)

Simpatična animacija studija DreamWorks, “Abominable”, prati tinejdžericu Yi i njene prijatelje dok pokušavaju ponovno spojiti Yetija s njegovom obitelji. Nakon bijega iz znanstvenog kompleksa u Šangaju, “Everest” je prestravljen, ali Yi ga prati na dug put kako bi pronašao svoj dom.

9.  When Harry Met Sally(1989)

Billy Crystal i Meg Ryan zablistavaju u ovom klasičnom romantičnom filmu o dvoje ljudi koji nikako ne mogu shvatiti da su suđeni jedno drugome. Kroz višestruke skokove kroz vrijeme, Harry i Sally postaju prijatelji bez romantičnih osjećaja, bojeći se prijeći granicu između prijateljstva i ljubavi. Noć Nove godine nikada nije izgledala tako ikonično na filmu. Carrie Fisher također igra jednu od uloga.

10.  The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch, and the Wardrobe (2005)

Kada je riječ o snježnim pejzažima u filmovima, “The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe” ima jedan od najljepših. Temeljen na klasičnom romanu C.S. Lewisa, film prati skupinu od četvero djece koja je evakuirana na englesko selo tokom Blitz-a. Ondje pronalaze čarobni ormar koji ih vodi u svijet Narnije. Tilda Swinton i James McAvoy igraju ključne uloge.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button