Lifestyle

Leonardo DiCaprio podijelio video iz Hrvatske i ukazao na problem s kojim se suočava ta zemlja
Hollywoodski glumac Leonardo DiCaprio nedavno je podijelio video na društvenim mrežama u kojem je progovorio o ozbiljnom problemu s kojim se suočava Hrvatska. Glumac, poznat po svojem zalaganju za očuvanje prirode, skrenuo je pažnju na ugrožene periske pronađene u Jadranskom moru.

Na svom Instagram profilu, DiCaprio je podijelio objavu Washington Post climate coveragea koja izvještava o otkriću mlade skupine ugroženih divovskih školjki kod obale Hrvatske. Plemenita školjka, koja može narasti do impresivnih 120 centimetara, suočava se s opadajućom populacijom od 2016. godine, kada ju je pogodio smrtonosni patogen. Znanstvenici sada pokušavaju vratiti ove školjke koje igraju ključnu ulogu u održavanju zdravih podvodnih ekosustava.

Možda će Vas zanimati i:

“Znanstvenici su otkrili mladu skupinu ugroženih divovskih školjki kod obale Hrvatske u Jadranskom moru. Populacija plemenite školjke, koja može narasti i 120 centimetara, opada otkad je smrtonosni patogen pogodio tu vrstu 2016. godine. Istraživači se nadaju da će vratiti školjke koje igraju važnu ulogu u održavanju zdravih podvodnih ekosustava”, stajalo je u DiCaprijevoj objavi.

Video je brzo privukao pažnju i podršku, prikupivši gotovo 60 tisuća lajkova. Oduševljeni fanovi iz Hrvatske nisu propustili priliku pozdraviti glumca u komentarima.

“Divna naša Hrvatska. Ovo je baš lijepo, pozdrav iz Hrvatske”, napisao je jedan od komentatora.

Drugi je dodao: “U Hrvatskoj je zovu periska, a ljudi iz Akvarija Pula predano rade kako bi ovu vrstu vratili u život u Jadranu. Leo, stvarno primjećuješ sjajne stvari za ekosustav.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

 

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button