Sport

Lejla Tanović pobijedila na UCI S2 utrci u ŠpanijiNajbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović upisala je prvu pobjedu u novoj sezoni na UCI S2 utrci u Španiji koja je vožena u četiri etape, te upisala novih 80 UCI bodova.

Dominantnom pobjedom u prvoj etapi naša biciklistkinja obukla je žutu majicu, odnosno majicu lidera utrke i upisala pobjede na preostale tri etape.

Nakon serije uspješnih utrka u Španiji, Tanović očekuje napredak na UCI ranking listi na kojoj trenutno zauzima osmo mjesto.

“Ovo je moja prva pobjeda u Španiji i veoma sam sretna zbog forme u kojoj se nalazim. Pobjedom sam upisala novih 80 UCI bodova i trebala bih napredovati za jednu poziciju na UCI ranking listi. Na utrci najveći izazov su svakako bili vremenski uvjeti. Kiša je počela padati u drugoj etapi tako da su staze bile izuzetno tehnički zahtjevne zbog velikih količina blata, vidjeli smo veliki broj padova i tehničkih problema. Serijom utrka u Španiji završili smo pripremni period za ovu sezonu,” rekla je Lejla Tanović.

Naredni nastup za bh. takmičarku bit će utrka Roc Laissagais koja se održava u Francuskoj, a riječ je o najjačoj UCI HC kategoriji.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button