SportSvijetZanimljivosti i zabava

Legende Japana odigrale utakmicu u čast Ivice Osima, prisustvovalo 9.500 ljudi (VIDEO)Japanski grad Chiba i stadion Fukuda Denshi Arena bili su domaćin memorijalne utakmice za Ivicu Osima, legendarnog bosanskohercegovačkog nogometnog stručnjaka koji nas je napustio ranije ove godine.

Japanci ne zaboravljaju ko je bio Ivica Osim i koliko je učinio za tamošnji nogomet. “Otac japanskog nogometa”, kako su ga nezvanično prozvali, preminuo je u maju ove godine i tako je svijet nogometa izgubio veliko ime.

U ovoj azijskoj zemlji već nekoliko puta odali su počast Ivici Osimu, a sada su još jednom pokazali koliko ga cijene. Organizovali su nogometni spektakl koji je privukao veliki broj gledalaca.

Na Fukuda Denshi Areni u Chibi sastala su se dva tima sačinjena od legendi. “Osim JEF” i “Osim Japan”, zvale su se ekipe koje su se sastale u memorijalnom meču, a činile su ih legende Osimovog JEF Uniteda i Osimove reprezentacije Japana.

Među igračima bio je i legendarni Shunsuke Nakamura, jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca koje je svijet ikada vidio.

Igrači koji su nastupili u memorijalu

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje. Prema zvaničnim podacima, na tribinama se skupilo 9.500 navijača koji su došli oprostiti se na svojevrstan način od najveće legende tamošnjeg nogometa.

Iako to nije toliko važno, utakmica je završena rezultatom 3:1 u korist Osim JEF ekipe.

“Želim biti osoba koja pamti duh i riječi gospodina Osima i hrabro korača naprijed. Nadam se da svi mogu osjetiti taj duh. Volio bih to”, rekao je slavni nogometaš i jedan od organizatora Seiichiro Maki na memorijalnoj ceremoniji koja je održana nakon utakmice.Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button