BiHSportVijesti

(VIDEO) Lana Pudar ponovo najbolja u Evropi u disciplini 100 metara delfin

Sedamnaestogodišnja bh. plivačica Lana Pudar ostvarila je izuzetan uspjeh na juniorskom Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojivši zlatnu medalju u disciplini 100 metara delfin.

Lana je sa impresivnim vremenom od 56.95 sekundi deklasirala konkurenciju u finalnoj utrci, ostavivši iza sebe ostale plivačice.

Na drugom mjestu se plasirala Dankinja Martine Damborg sa vremenom od 58.35 sekundi. Ovom pobjedom, Lana je također oborila rekord evropskih juniorskih prvenstava koji je držala Anastasija Škurdai iz Bjelorusije od 2019. godine, čije vrijeme iznosilo 57.39 sekundi.

U finalnoj utrci, Lana je bila suočena sa rivalkama: Emmy Hallkvist iz Švedske, Paola Borrelli iz Italije, Julia Ullmann iz Švicarske, Martine Damborg iz Danske, Lucie Delmas iz Francuske, Tabatha Avetand iz Francuske i Eva-Maria Paraschvoin iz Rumunije.

Veliki je broj i navijača iz BiH koji su došli da podrže našu reprezentaciju na ovom takmičenju. Neposredno prije utrke, Bosanci i Hercegovci su napravili sjajnu atmosferu i još jednom demonstrirali kako se navija i voli naša domovina te je bazenom odjekivalo skandiranje i podrška za našu Lanu!

Osim Lane, 14 plivača i plivačica iz BiH se takmiči na Evropskom prvenstvu koje se završava u nedjelju.

Ovaj sjajan rezultat donosi Lani drugu titulu prvakinje Evrope u disciplini 100 metara delfin. Prošle godine je osvojila srebrnu medalju u Rumuniji, dok je 2021. godine u Rimu bila proglašena šampionkom.

Lana Pudar je ponos Bosne i Hercegovine te predstavlja svijetli primjer talenta i upornosti. Njeno ime će ostati upisano u istoriju bh. plivanja, a očekuje se da će nastaviti ostvarivati izuzetne rezultate i u budućnosti.

Pogledajte kako je izgledala cijela trka:

https://www.facebook.com/radio.kameleon/videos/3514367632109560/

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button