Valter Tuzlanski

Kviz sa Deanom Kotigom za srednjoškolce u Tuzli
U okviru Sajma kafe i čokolade u Tuzli će se održati kviz sa Deanom Kotigom za srednjoškolce u subotu, 18. 05. 2024. godine, s početkom u 12 sati.

Kako je saopćeno iz ove obrazovne ustanove, srednjoškolci iz Tuzle i Tuzlanskog kantona će se okupiti kako bi testirali svoje znanje i takmičili se u dinamičnom okruženju.

Dean Kotiga najpoznatiji je kao lovac iz hrvatske verzije tv kviza Potjera, a često nastupa i na kvizaškim natjecanjima diljem naše regije.

Organizatori UG Activus i Richmond Park Međunarodne škole Tuzla ističu da i na ovaj način žele raditi na podizanju svijesti mladih o obrazovanju, edukaciji i znanju.

-Kroz kviz sa Deanom Kotigom u okviru Sajma kafe i čokolade također obilježavamo Svjetski dan porodice i Svjetski dan zajedničkog života u miru. U okviru Sajma kafe i čokolade pored 20 srednjoškolskih ekipa učestvovat će i 80 ekipa kvizaša koji će u prostoru održavanja Sajma kafe i čokolade u Tuzli testirati svoje znanje sa Deanom Kotigom, navode organizatori.

Ovaj događaj nije samo prilika za zabavu, već i za poticanje timskog rada, komunikacije i razmišljanja izvan okvira. Richmond Park International School Tuzla ponosno podržava inicijative poput ove kviza koje potiču učenike da istraže svoje interese i razviju svoje sposobnosti, poručuju iz ove obrazovne ustanove.

Radiokameleon.ba/FENAMožda će Vas zanimati i:

Back to top button