Gdje izaći [IZDVOJENO]MuzikaSuper vodič - Gdje izaći

Kultur Shock 15. jula gostuje u lukavačkom BBCC-u

Jedinstveni KULTUR SHOCK ponovo dolazi u BBCC nakon što su gostovali u avgustu 2014. kao i u julu 2016 godine.

Evropska turneja povodom 25 godina postojanja benda uključuje i Lukavac.

Kultur Shock svoj treći nastup u Lukavcu imat će 15. 7. od 20 sati.
Ulaznice su u prodaji od utorka 28.06. po pretprodajnoj cijeni u iznosu od 20,00 KM te u iznosu od 25,00 KM na dan koncerta.
Broj ulaznica je ograničen.
Kultur Shock je osnovan prije 25 godina u Seattleu pod vodstvom sarajlije Srđana „Gine“ Jevđevića koji je oko sebe okupio muzičare iz ex-YU ali i iz cijelog svijeta, tako da je ovaj bend oduvijek bio obilježen notom multikulturalnosti. Brzo su stekli reputaciju underground atrakcije što je rezultiralo potpisivanjem ugovora sa izdavačkom kućom „KoolArrow Records“ Billy Goulda, basiste Faith no More.
Ono što je prije četvrt vijeka bilo znatiželjno koketiranje sa različitim kombinacijama dijametralno suprotnih muzičkih žanrova, rezultiralo je stvaranjem gipsy-punk žanra kakvog poznajemo danas. KULTUR SHOCK sada iza sebe imaju 25 godina rada i ta prekretnica, sa preko 1000 odsviranih koncerata diljem svijeta u međuvremenu, je vrijedna proslave.
Neke od značajniijih suradnji članova Kultur Shocka na ovaj ili onaj način, bile su s imenima kao što su Esma Redžepova, Serj Tankian, Gogol Bordello, Balkan Beat Box, Koza Mostra, Dubioza Kolektiv, Edo Maajka…
Često ih se uspoređuje s Gogolom Bordellom ili S.O.A.D.-om, ali njihova je muzika još bogatija za balkanski „touch“ – svojevrsni „sevdah-punk-rock“, koji jako dobro rezonira s ovdašnjom publikom pa je zagarantirana vrhunska i nabrijana atmosfera popraćena hektolitrima znoja. Ovaj koncert dio je ljetne europske turneje „Back to the New Old World 2022“ tokom koje će bend osim Hrvatske zasvirati i u klubovima i na festivalima u Sjevernoj Makedoniji, Bugarskoj, Grčkoj, Srbiji, Rumuniji, Češkoj Republici, Njemačkoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, dok će u odabranim američkim gradovima nastupiti u ostatku godine.
Postava uključuje neumornog frontmena Srđana Jevđevića na vokalu, trubi i perkusijama, veterane Vala Kiossovskog na gitari, Chrisa Stromquista na bubnjevima, Guya Michaela Davisa na basu, Amy Denio na saksofonu, klarinetu i bouzoukiju te, u dobroj staroj tradiciji Kultur Shocka, predstavljanje novog člana benda – mlade i vatrene virtuozistice Eleni Govetas. Eleni je amerikanka grčkog porijekla i izuzetna multiinstrumentalistica koja svira violinu, saksofon, zournu i udaraljke, kao pandan Amy Denio u furioznom ženskom duetu moćnih solistica, kako na pozornici, tako i u studiju.


Možda će Vas zanimati i:

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button