Svijet

Kraljica Elizabeta bijesna zbog optužbi za rasizam
Britanska kraljevska porodica odgovorila je u utorak, nakon što su dva dana vijećali, na tvrdnje koje su Meghan Markle (39) i princ Harry (36) iznijeli u intervjuu s Oprah Winfrey (67). Dvor je na kraju izdao saopćenje kojim se osvrće na niz optužbi, a potpisala ga je sama kraljica Elizabeta (94).

– Cijela porodica je s tugom primila spoznaju o tome koliko su izazovne bile posljednje godine za Harryja i Meghan. Pitanja kojih su se dotakli, posebno ona koja se tiču rase, su zabrinjavajuća. Iako se nekih događaja možda prisjećamo na različite načine, svakako ih tretiramo vrlo ozbiljno i porodica će im se obratiti privatno – stoji u službenoj izjavi.

Palata ističe kako će Meghan, Harry i Archie uvijek biti voljeni članovi porodice. Kraljica je navodno vrlo ozbiljno shvatila optužbe za rasizam i njima će se odmah ‘pozabaviti’, tvrdi izvor iz palate, a prenosi Daily Mail.

Stoga je već zakazala privatne razgovore sa svim članovima šire porodice pa će tako na detaljno ispitivanje kod kraljice, bez iznimki, Charles, Camilla, William, Kate i svi ostali, a Elizabeta je naumila pod svaku cijenu saznati ko je inicirao rasistička nagađanja o boji kože uskoro dvogodišnjeg Archieja.

Izvor: 24sata.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button