TuzlaU fokusu

Kraj sezone na Panonskim jezerima
Obzirom na vremensku prognozu sa naglim vremenskim promjenama, niske jutarnje i dnevne temperature, odlukom Uprave JKP Pannonica doo Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika je u petak 25.septembra 2020.godine zvanično završila ovogodišnju ljetnu sezonu.

Kompleks Panonskih jezera je od subote 26.09.2020.godine otvoren svaki dan za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju u periodu 07h-19 h., ali ne i za kupanje, obzirom da će biti završeno održavanje i filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima.
Radno vrijeme dječijeg zabavnog parka „Vrtić“ je od 10h.-18 h. sa ulazom na Istočnu kapiju kompleksa sa parkinga kod benzinske stanice INA.
Ovogodišnje ljetna sezona je realizovana u teškim uslovima primjene svih mjera protiv širenja virusa Covid19, kao što su smanjenje kapaciteta prijema gostiju kompleksa za 60%, osiguranje provođenja mjere sigurnosnog razmaka sa redarskom službom, neprekidna dezinfekcija hlorom slane vode i stalne dnevne dezinfekcije jezerskih plaža, plažnog i ugostiteljskog mobilijara.
Sav rad je bio usmjeren na želju da se dolaskom na Panoniku, nakon dužeg vremena provedenog u karantinu tokom prvog talasa pandemije virusa Covid19, gosti sigurno i ugodno osjećaju, da se riješe stresova u slanoj ljekovitoj toploj vodi i da se odmore uz primjenu svih preventivnih mjera koje su obezbijeđene na kompleksu Panonskih jezera.
Isto tako, glavni cilj je bio da se sačuva djelatnost za budući rad, zadržavanje postojećih radnih mjesta i zapošljavanje značajnog broja sezonskih radnika, zadržavanje svih visokih standarda boravka gostiju na kompleksu slanih jezera i brenda grada Tuzle kao jednog od najznačajnijih turističkih odredišta BiH.
JKP Pannonica doo Tuzla se zahvaljuje svim svojim gostima, građanima Tuzle i gostima koji su i ove ljetne sezone u značajnom broju posjetili naš grad i kompleks Panonskih jezera dolazeći iz cijele BiH ali i susjednih zemalja (Srbija, Hrvatska), dajući nam na taj način vjeru u budućnost daljeg razvoja turizma kao značajne privredne grane u razvoju grada Tuzla, TK i BiH.
Pozivamo građane da dio svog slobodnog vremena provedu i ove jeseni u šetnji i rekreaciji velikom gradskom pješačkom zonom grada Tuzla čiji je sastavni dio i kompleks Panonskih jezera sa svojim stazama projekta “Panonika-Zdravo srce Tuzle!”.


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button