Tuzla

KPZ Tuzla: Zbog rupe u zidu četiri zatvorenika prebačena u samice
Zatvorski policajci Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Tuzla u utorak u jutarnjim satima pronašli su rupu u zidu debljine čak 40 centimetara kroz koju je osuđenicima stizala droga.

Osuđenici koji su radili u radionici, vjeruje se da su bušilicom probušili otvor u zidu, a u taj otvor je ugurana cijev, te je sa vanjske strane zida neko ubacio drogu (bijela praškasta materija) zapakovanu u foliju.

Sumnja se da su zatvorenici, koji su probušili rupu u zidu, zapravo trebali biti kuriri, odnosno samo preuzeti drogu te je prebaciti drugim zatvorenicima.

“Ta droga je vjerovatno trebala biti dostavljena u zatvorsku jedinicu na lokalitetu Kozlovac, gdje se takođe nalaze osuđena lica. Očigledno, tu je postojao jedan širi dogovor”, rekli su sagovornici.

Riječ je o bijelom prahu, do nekih 300 grama. Ipak, inspektori će vještačenjem utvrditi o kojem je narkotiku riječ. Zbog sumnje da su probili rupu u zidu Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Tuzla, kroz koju je ubačena droga, četiri zatvorenika prebačena su u samice, potvrdio je direktor KPZ-a Tuzla Asim Aljić. Ovo nije prvi slučaj da se droga pokušava unijeti u zatvor.

“To se dešava. Nije prvi put. Mi vodimo česte aktivnosti kada je u pitanju unos narkotičkih sredstava jer ima dosta osuđenika koji izdržavaju kaznu upravo zbog upotrebe odnosno distribucije narkotika. Mi smo svjesni da oni, kada imaju priliku, pokušavaju da ta sredstva ubace u Zavod”, naveo je Aljić.

O ovom događaju je obaviještena i policija, a oni će pokušati saznati ko je izvana u zatvor dostavio drogu.

Izvor: Tuzlanski.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button