BiH

Konaković o Novaliću i Hodžiću: Ovu ćemo priču dovesti do kraja

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu i prokomentirao pravosnažnu presudu u aferi Respiratori kao i medijske istupe dvojice osuđenih Fadila Novalića i Fikreta Hodžića.

“Preplavili su medije Novalić i Hodžić tezama da su nevini, Fadil Novalić kaže da mu je sve spakovao NiP, Hodžić da je osudjen za djelo za koje nije ni optužen. SDA i Bakir Izetbegović naravno zvanično saopštenje u istom tonu, a njihovi telali još su brutalniji. U kampanju su se uključili Željko Komšić koji tvrdi da je proces montiran i podržava Hodžića i ostale, reis Kavazović kaže da su osuđeni nevini, Muderis kaže da sam ja sve spakovao sa “onima koji ubijaju djecu u Palestini”,” naveo je Konaković.

Potom je dodao:

“E zbog toga trebamo, a ako Bog da i hoćemo, ovu priču dovesti do kraja! Da vidimo jesu li dokazi podmetnuti, izmišljeni, pakuju li Murphy, Konaković i još neki nevinim ljudima ili se ova gore navedena grupa bori za stranku i stranačke lopove mimo zakona, morala i etike. U raspravu ćemo uključiti sve pravne autoritete i proći dokaz po dokaz, paragraf po paragraf. U nekoga se mora pokazati prstom. Jer u borbi za istinu i pravdu nema kalkulacija.”

Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button