BiHVijesti

Komšić za pomoć Krajini traži pet miliona KM, za Čelić jedan, a za RS dva miliona KMČlan Predsjedništva BiH Željko Komšić podržao je zahtjev Denisa Bećirovića za pomoć u sanaciji šteta izazvanih poplavama na području Unsko-sanskog kantona i Općine Čelić, istaknuvši ipak da je suma koju je predvidio u zahtjevu, suviše mala za sanaciju šteta.

“S obzirom da je stigao zahtjev Bećirovića za vanrednu sjedicu, mogu reći da taj zahtjev podržavam, ali mislim da je suma koju je predvidio u zahtjevu suviše mala za ozbiljnu sanaciju šteta nastalih poplavama (2 miliona za Krajinu i 300 hiljada za Čelić), te je moj prijedlog da se za sanaciju šteta u Krajini izdvoji pet miliona, za sanaciju šteta u Čeliću izdvoji million, a za sanaciju šteta u RS-u dva miliona,” naveo je Komšić.

Podsjećamo, Bećirović je naveo da s obzirom na velike materijalne štete, nužno je da Vijeće ministara BiH hitno odobri interventna sredstva iz Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu u iznosu od 2.000.000 KM za Unsko-sanski kanton i 300.000 KM za Općinu Čelić, a sa ciljem pomoći u sanaciji nastalih šteta.

Treba istaći da je Vlada FBiH jučer izdvojila pola miliona KM.

Situacija u Unsko-sanskom kantonu jutros je bolja nego jučer s obzirom da su vodostaji u opadanju ili stagniraju.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button