Valter Tuzlanski

Komšić čestitao Muzaferiji: Hvala ti što si nas učinila ponosnim

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić čestitao je najboljoj bh. skijašici Elvedini Muzaferiji na historijski ostvarenim rezultatima za BiH u alpskom skijanju ovog vikenda.

“Čestitam Elvedina Muzaferija na izvanrednim rezultatima koje si ostvarila u posljednjih nekoliko dana. Sa radošću sam iščekivao tvoj nastup, opravdala si sva naša očekivanja nakon jučerašnjeg uspjeha. Ovaj vikend za Bosnu i Hercegovinu se čulo u cijelom svijetu, i hvala Elvedini što nas je učinila ponosnim!”, poručio je Komšić.

U posljednjih pet utrka Svjetskog kupa Muzaferija je gusto popunila anale bh. skijanja, te je i u disciplini spust napredovala kontinuirano, od 25. mjesta, preko 18. pozicije na kojoj je završila u petak, do fenomenalnog četvrtog mjesta i 50 bodova s kojim je jučer oduševila u Crans Montani.

Izvrsnom formom Elvedina je prikupila ukupno 102 boda u Svjetskom kupu, od čega 33 u disciplini Super-G i 69 bodova u spustu. U ukupnom poretku disciplina trenutno zauzima 29. i 23. mjesto, a plasman u finale sve je izvjesniji.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button