TehnologijaZanimljivosti i zabava

Kim K., Joe Rogan… DiCapriov govor zamijenjen glasovima slavnih, video je hit društvenim mrežama
Jezivo realistične deepfake videosnimke slavnih sve su popularnije, a najnovije poigravanje umjetnom inteligencijom dovelo je do neobičnog rezultata koji se širi društvenim mrežama.

Tviteraš @heyBarsse objavio je na platformi video u kojem koristi ElevenLabsovu AI tehnologiju za presnimavanje glasova.

Tviteraš je uzeo DiCapriov govor o klimatskim promjenama u Ujedinjenim narodima i promijenio njegov glas u glasove Joea Rogana, Jeffa Bezosa, Roberta Downeyja Jr.-a, Billa Gatesa i Kim Kardashian.

Možda će Vas zanimati i:

Tehnologija umjetne inteligencije usklađuje glas svake slavne osobe s njegovim riječima i govornim uzorkom, zbog čega se čini da umjesto glumca govor drže spomenute slavne osobe.

Tviteraši se slažu kako je sposobnost tehnologije da uskladi glasove slavnih nevjerojatna, no neki su upozorili kako se umjetna inteligencija može koristiti za širenje dezinformacija i raznih digitalnih prevara.

“Ovo će dovesti do ludih prevara, ali najgore je što će moći prevariti puno starih ljudi za novac”, napisao je jedan tviteraš, a drugi je dodao: “Ovo će dovesti do nekih ludih stvari u medijima.”

Podsjetimo, slavne osobe poput Morgana Freemana i drugih već su naišle na probleme s deepfake snimkama, a Keanu Reeves upravo je zbog toga ugovorom zabranio digitalne manipulacije na njegovom licu i glumačkoj izvedbi.Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button