Tuzla

Kantonalni sud Tuzla: Harisu Haračiću određena mjera jednomjesečnog pritvora
Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Harisa Haračića (22) iz Teočaka zbog postojanja osnovane sumnje da je na okrutan i bezobziran način počinio krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva.

Haračić je osumnjičen da je 23. decembra 2020. godine oko 23 sata provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući, i bezobzirnim nasilničkim  ponašanjem supružnicima, koje je zatekao na spavanju, nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne  povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu. Od posljedica povređivanja sedamedesettrogodišnja H.DŽ je preminula u UKC-u Tuzla, dok je njen suprug  sedamdesetsedmogodišnji M.DŽ teško povrijeđen i nalazi se na intenzivnoj njezi Klinike za neurohirurugiju UKC-a Tuzla.

Možda će Vas zanimati i:

Osumnjičenog su pripadnici Policijske  stanice Teočak lišili slobode nedugo nakon ovih događaja. Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu  predat  u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Po naredbi tužioca se obavljaju različita vještačenja, a u toku su i  druge  istražne radnje u cilju utvrđivanja  svih okolnosti vezanih za ove događaje.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button