BiH

Kamion pun Turaka otkriven pri pokušaju ilegalnog prelaska granice u Orašju

Krijumčarenje
U kamionu s bh. registarskim oznakama sinoć su na Graničnom prijelazu Orašje otkrivena 26 turska državljanina.

Kamion je u vlasništvu jedne privatne firme iz BiH, a kako nezvanično saznajemo, osoba koja je osumnjičena kao organizator krijumčarenja ljudi se nalazi u bjekstvu.

Grupa Turaka je bila skrivena u namještaju kako bi ilegalno prešla bh. i hrvatsku granicu s ciljem ulaska na tlo Evropske unije.

Prema prvim informacijama, uhapšen je samo vozač kamiona.

Turke su otkrili pripadnici Granične policije BiH, a o svemu je obaviješteno i Tužilaštvo BiH, nakon čega će biti odlučeno o daljnjim koracima njihove deportacije iz naše zemlje.

Iz GP BiH naknadno je saopćeno da su ilegalni migranti otkriveni uz korištenje specijalističke opreme u tovarnom prostoru kamiona koji je prevozio namještaj iz BiH u Njemačku.

“Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje osoba u svojstvu osumnjičenih su ispitane dvije osobe, državljani BiH. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, teretno motorno vozilo sa priključnim vozilom, putne isprave i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djel su privremeno oduzeti,” navedeno je.

Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button