Lifestyle

Japanska ljubavna revolucija: Vlada potiče romantična povezivanja kroz aplikaciju za spašavanje populacije


U suočavanju s izazovom neviđenog pada broja stanovnika, japanska vlada odlučila je iskoristiti sredstva poreznih obveznika za razvoj aplikacije Tapple, namijenjene spajanju ljudi s istim hobijima i interesima. Ovaj korak ima za cilj potaknuti mlađe generacije da se upoznaju i odgovori na zabrinjavajuće statistike o sve većem broju nikad vjenčanih osoba u zemlji.

Japanci se suočavaju s rastućim problemom usamljenosti, a Tokyo ima najveći postotak nikad vjenčanih muškaraca i žena u dobi od 50 godina. S obzirom na činjenicu da je Japan zemlja s najstarijom populacijom, inicijativa vlade ima za cilj potaknuti starije osobe da sudjeluju u procesu upoznavanja i stvaranja novih veza.

Dating aplikacije postale su popularan način traženja partnera, ali kako bi se spriječile prevare i odvratile osobe koje su već u braku, proces verifikacije zahtijeva dokumentaciju iz rodnih gradova kako bi se potvrdio nevjenčani status korisnika. Vlada planira koristiti društvene mreže kako bi podigla svijest o problemima zloupotrebe, a operateri aplikacije očekuju pozitivan utjecaj ove strategije na industriju.

Kritičari ističu da financiranje još jedne dating aplikacije novcem poreznih obveznika nije temeljno rješenje problema usamljenosti. Umjesto toga, predlažu da vlade riješe osnovne probleme koji dovode do smanjenja broja brakova i nataliteta. Financijske prepreke, poput nedostatka novca, često se ističu kao ključni faktor koji utječe na odluke pojedinaca o braku i roditeljstvu.

Unatoč kontroverzama, vladini dužnosnici ističu da sedam posto onih koji žele stupiti u brak suočava se s preprekama zbog teškoća u pronalaženju potencijalnih partnera te neprijatnosti doživljene s privatnim uslugama za upoznavanje. Očekuje se da će ova inicijativa dati doprinos rješavanju demografskih izazova s kojima se Japan suočava.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button