Tuzla

IZGRADNJA KOMPLEKSA U TUZLI VRIJEDNOG MILIJARDU KM MOGLA BI USKORO POČETI


Prvi radovi na izgradnji kompleksa Crystalico u Tuzli vrijednog milijardu konvertbilnih maraka mogli bi početi već na proljeće ove godine.

Na mjestu nekadašnje Livnice čelika u Tuzli gradit će se moderni stambeno-poslovni kompleks Crystalico, a prema informacijama trenutno su u toku administrativne procedure za dobijanje neophodnih saglasnosti.

Možda će Vas zanimati i:

Navodno, nadležnoj gradskoj službi u Tuzli već je podnesen zahtjev za izdavanje urbanističke saglasnosti, a ova procedura bi uskoro trebala biti završena.

Geotehnička studija o inžinjersko-geološkim i geomehaničkim ispitivanjima terena zbog izrade izvedbene tehničke dokumentacije kompleksa Crystalico već je ranije završena, a istraživanje je pokazalo da je lokalitet na kojem je predviđena izgradnja pogodan za takvu namjenu.

Jedinstveno zdanje vrijedno milijardu KM uveliko će doprinijeti promjeni cjelokupnog arhitektonskog izgleda Tuzle, a prvi radovi na terenu, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Klix.ba, mogli bi početi već na proljeće.

Izgradnja kompleksa predstvalja najveću poslijeratnu investiciju u Tuzli, a odvijat će se na prostoru nekadašnje Livnice čelika, koju je zajedno sa zemljištem kupio aktuelni načelnik Kalesije Sead Džafić. U realizaciji je pored Džafića uključen i holandski investitor koji će većinskim dijelom finansirati izgradnju, piše Klix.

Za potrebe realizacije projekta osnovana je i firma sa sjedištem u Tuzli, u kojoj je kao direktor naveden Dževad Džafić, inače sin kalesijskog načelnika.

Prema idejnom rješenju Crystalico će biti sastavljen od pet jedinstvenih kula u obliku kristala soli, a izgradnja bi trebala trajati više od pet godina.

Kompleks će sadržavati stambeno-poslovne prostore, restorane, salone, dječija igrališta, kao i uređene saobraćajnice sa kružnim tokovima.

Krajem aprila prošle godine Gradsko vijeće Tuzle prihvatilo je Regulacioni plan Irac-jug koji je otvorio mogućnost za izgradnju savremenog stambeno-poslovnog objekta Crystalico.

Izvor: Hayat.baMožda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button