Kultura

Hladno pivo singlom “Kišna nedjelja” najavljuje novi album
Legendardni muzički sastav Hladno pivo spaja Johnnyja Casha, legendarno makedonsko vino i dilera korištenih automobila. “Kišna nedjelja” ujedno najavljuje i novi album koji bend opisuje kao “album karijere”.

Činjenica je da najbolje pjesme nastaju iz svakodnevnih situacija, a to je bio slučaj i s novom pjesmom Hladnog piva koja je nastala iz jednog Kekinovog razgovora s prijateljicom koja je po drugi put prekinula s istim dečkom.

Ovo je ujedno, kako navodi Mile Kekin, jedna naravoučenijska pjesma koja svoj temelj ima u priči o Kekinovoj prijateljici i njenoj samozakletvi da se nikad neće vraćati starim ljubavima. Miletov savjet, izrečen u šali, jeste taj da se prijateljica, i svi ljudi čuvaju prve kišne nedjelje kada im bude dosadno kako iz tako uslovljene dosade ne bi krenuli starim putevima koji bi trebali biti okončani.

Osim same tematike vezane za nastanak pjesme, frontmen nam je rekao i da je cijela tekuća godina jedna kišna nedjelja.

Producent Denis Mujadžić Denyken, koji radi na novom albumu Hladnog piva, oduševio se pjesmom već na prvo slušanje i rekao im je da ovo mora biti prvi singl.

Kekin je rekao i da je 50 posto albuma već spremno, za koji je i producent Denyken rekao da je zasigurno album karijere Hladnog piva. Zbog cijele situacije sa pandemijom članovi benda imaju puno vremena da se bave poslom u studiju i sigurno se može očekivati jedan vrhunski album.

Spot za Kišnu nedjelju, po riječima Kekina, možemo očekivati za tri sedmice, a osim samog spota, zanimljivo je i to da će se pojaviti i pivo koje će se zvati Kišna nedjelja.

“Riječ je o tamnom pivu koje je baš u skladu sa ovim vremenima” istakao je na kraju naš sagovornik Mile Kekin.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button