BiHTuzlanski kantonZanimljivosti i zabava

Grand kafa nastavlja podržavati Dane zdravlja u bh. gradovima

Hajde da imamo vremena za pregled!
Grand kafa je nastavila svoju misiju podrške Danima zdravlja u bh. gradovima u saradnji sa organizacijomThink Pink – Zajedno smo jedno. Početkom ovog mjeseca krenuli su besplatni zdravstveni pregledi za žene na području BiH. Dani zdravlja su započeli u Tuzli, a ovaj vikend su održani u Gračanici i Gradačcu.

Za preko 400 žena je omogućen besplatan mamografski pregled na mobilnom mamografu, UZV pregled dojki i pružene su im i dodatne zdravstvene usluge: mjerenje šećera u krvi (ŠUK), mjerenje krvnog pritiska, edukacija, te konsultacije sa medicinskim stručnjacima.Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o važnosti redovnih pregleda, ranog otkrivanja karcinoma dojke, jačanja ženskog zdravlja i u konačnici smanjenja smrtnosti uzrokovane karcinomom dojke.

Grand kafa sa svojom kampanjom „Hajde da imamo vremena“već godinama ističe koliko je važno odvojiti vrijeme za sebe i svoje najbliže. Vrijeme za sve ono što je zaista važno, od trenutaka sa najdražima do brige o sopstvenom zdravlju.Redovno obavljanje preventivnih pregleda je ključno za zdravlje. Veoma je važno shvatiti činjenicu da takvi pregledi spašavaju živote. Grand kafa već dugo vremena pridaje veliku važnost i podršku ovakvim pregledima jer su oni ključni u očuvanju našeg zdravlja. Nakon proljetnog vala u kojem je Grand kafaorganizovala besplatne mamografske i UZV preglede za žene iz Gradiške, Broda,Brčkog i Bijeljine, nastavlja svoju misiju podrške i u gradovima Tuzlanskog kantona. I dalje apeluju na redovno obavljanje  preventivnih pregleda i proaktivnog odnosa prema zdravlju, koji je preduslov za kvalitetniji način života.

Grand kafa nas i daljepoziva da redovno vodimo računa o sopstvenom zdravlju, da odlazimo na preventivne preglede. Da budemo odgovorni prema sebi i prema onima koje volimo.

Hajde da imamo vremena za pregled!

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button