TuzlaU fokusu

Gradska Izborna Komisija Tuzla: Novi detalji o izbornim nepravilnostima


Kao što je ranije objavljeno od strane Gradske izborne komisije Tuzla, dana 17.11.2020. godine, u 01:10 sati,putem email-a, Gradska izborna komisija Tuzla je od strane Centralne izborne komisije BiH zaprimila naredbe kojima se odobrava otvaranje vreća sa glasačkim materijalom i brojanje glasačkih listića, za pojedina biračka mjesta na kojima su utvrđene nepravilnosti koje se odnose na činjenicu da je prilikom unosa u obrasce od strane biračkih odbora utvrđeno da broj glasačkih listića u glasačkim kutijama nije jednak ukupnom broju svih glasačkih listića, odnosno da je broj glasova kandidata veći od ukupnog broja glasova koje je osvojio politički subjekt tog kandidata.

O potrebi pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata Gradska izborna komisija Tuzla je odmah putem email-a, 17.11.2020. godine,obavijestila sve političke subjekte kako bi akreditovani posmatrači mogli prisustvovati otvaranju vreća sa glasačkim materijalom i brojanju glasačkih listića, te su sve navedene aktivnosti za biračka mjesta obuhvaćena pomenutim naredbama Centralne izborne komisija BiH, uz prisustvo akreditovanih posmatrača, okončane dana 18.11.2020. godine.

Možda će Vas zanimati i:

Kada je u pitanju nemogućnost utvrđivanja izbornih rezultata na biračkim mjestima iz razloga što u pojedinim obrascima nije bilo moguće pravilno utvrditi izborne rezultate, jer od strane biračkih odbora pojedini obrasci nisu dostavljeni, nisu ispunjeni ili su djelimično popunjeni, Gradska izborna komisija Tuzla je istovremeno sa prethodno pomenutim zahtjevom, dana 17.11.2020. godine, dostavila i zahtjev za ova biračka mjesta, kao i urgenciju po istom, dana 18.11.2020. godine.

Kada Centralna izborna komisija BiH, na preostalim biračkim mjestima koja nisu obuhvaćena prethodno pomenutom naredbom, odobri otvaranje vreća sa glasačkim materijalom, Gradska izborna komisija Tuzla će obavijestiti sve političke subjekte kako bi njihovi akreditovani posmatrači mogli prisustvovati ovim aktivnostima, a sve u cilju pravilnog utvrđivanja izbornih rezultata u izbornoj jedinici Tuzla.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button