Sport

Grad Travnik odao veliko priznanje Ćiri Blaževiću: Zaslužio sam! (VIDEO)
Legendarni fudbalski trener i bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević proglašen je u srijedu počasnim građaninom u rodnom Travniku, na što je on u videoporuci na sebi svojstven način poručio kako je zaslužio to priznanje jer svugdje ističe svoje porijeklo.

Jednoglasno je Opštinsko vijeće Travnika potvrdilo Ćiru Blaževića za počasnog građanina kao prvu tačku dnevnoga reda današnje sjednice. U video poruci Blažević se zahvalio za priznanje.

“Vrlo često se pitam jesam li zaslužio tu privilegiju, odgovaram jesam! Obišao sam planetu, uzduž i poprijeko, i uvijek sam spominjao moj Travnik,” rekao je Blažević.

On se zahvalio načelniku Kenanu Dautoviću i predsjednici Opštinskog vijeća Vlatki Lovrinović te vijećnicima zbog privilegije koja mu je ukazana.

Miroslav Ćiro Blažević rođen je 10. debruara 1935. godine u Travniku. Reprezentaciju Bosne i Hercegovine vodio je u 17 navrata, upisao je 8 pobjeda, dva remija i sedam poraza. Sa Zmajevima je u legendarnom susretu sružio Belgiju u Genku sa 4:2, a bio je i nadomak plasmana na Svjetsko prvenstvo 2010. kada je naš tim u baražu poražen u dvomeču od Portugala (1:0).

Izvjesno vrijeme vodi bitku s karcinomom, a nedavno je otkrio da mu se stanje pogoršalo.Izvor
Ba.n1info.com

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button