TehnologijaValter Tuzlanski

Google je predstavio zanimljiv novi način pretraživanja na mobilnim uređajima
Pretraživanje fotografija, riječi i pojmova postalo je još jednostavnije i brže zahvaljujući novoj opciji.

Google je najavio novi način na koji se može koristiti njihova tražilica na pametnim telefonima s Androidom. Na početku, opcija nazvana “Circle to Search” bit će dostupna predstavljenim Samsungovim telefonima iz serije Galaxy S i Googleovim uređajima Pixel 8 i 8 Pro, a nakon toga možemo je očekivati i na još nekim modelima premium Androida, prenosi avaz.

Možda će Vas zanimati i:

Zaokružiti, dodirnuti ili “pošarati”

Putem ove opcije korisnici će na ekranu moći zaokružiti, dodirnuti ili “pošarati” ono što ih zanima i o čemu žele saznati nešto više, zatim je potrebno pritisnuti odgovarajuću tipku i otvorit će se prozor s rezultatima pretrage koja je povezana uz ono što ste označili. Npr. na fotografiji možete zaokružiti naočale ili tenisice koje osoba nosi, ali se na isti način može pretraživati i videozapise i tekstualne zapise, poruke i slično. Aktivacija ove opcije je jednostavna te je prije zaokruživanja, odnosno dodira prstom po ekranu kako biste izdvojili ono što vas zanima potrebno dugo držati home tipku.

Iako je Google već omogućio sličan način pretraživanja putem aplikacije Lens, za to je ipak potrebno prvo lansirati posebnu aplikaciju i tek onda tražiti ono što vas zanima, dok Circle to Search omogućuje pretragu direktno s ekrana, bez potrebe za otvaranjem novih aplikacija.

Ova opcija nije ograničena samo na pretraživanje stvari na internetu, odnosno Googleu. Tako na Tech Crunchu navode primjer videozapisa na kojem se prikazuje korejski hot-dog. U tom videu zaokružen je hot-dog, ali umjesto pretraživanja informacija o samom hot-dogu, može se postaviti pitanje zašto su oni toliko popularni i odgovori će se pojaviti na Googleu. Također, slično je i prilikom dopisivanja te se u porukama može zaokružiti određena riječ i onda na mreži pretražiti više informacija o njoj. Ako dogovarate s prijateljima odlazak u neki restoran, dodirnite njegovo ime u poruci i Google će vam dati podatke o restoranu.
Ušteda vremenaMožda će Vas zanimati i:

Back to top button