SvijetZanimljivosti i zabava

Gluhović: Stanje je užasno, radimo u tri, četiri smjene


Pripadnici Jedinice za urbano traganje i spašavanje – USAR tim Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz ruševina koji su, prema zaduženju Vlade Federacije BiH, prije sedam dana upućeni u Tursku i danas su nastavili raščiščavanje i pretraživanje ruševina, radeći 24 sata u smjenama u Hatayu, jednom od najteže zemljotresom pogođenih područja.

Vodičz potražnih pasa i pasa otkrivača ekspoloziva u Federalnoj upravi civilne zaštite (FUCZ) Kenan Gluhović je u telefonskom razgovoru kazao Feni da su u Hatayu, u gradu Antakyi gdje je, kaže, stanje užasno.

Možda će Vas zanimati i:

Prije par dana smo išli u centar grada. To je još gore nego u dijelu gde mi radimo. Radilo smo već nekoliko dana na jednoj zgradi od 13 spratova. Sedam spratova se srušilo. Tu je najviše mrtvih bilo. I sad se izvlači, i sad tu zgradu radimo, do kraja – kazao je Gluhović.

Dodao je da rade u tri, četiri smjene.

Imamo noćne smjene, danske i imamo brze potrage za preživjelima – naveo je on, te dodao da psi koje su poveli mogu puno doprinijeti u potrazi za preživjelima.

Mada, kaže da je već deveti dan od kada se desio veliki zemljotres i uglavnom ispod ruševina pronalaze mrtve osobe.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru 6. februara pogodila su južne dijelove Turske s epicentrom u provinciji Kahramanmaras, a brojne spasilačke ekipe i dalje rade na akcijama potrage i spašavanja ljudi zarobljenih u ruševinama zgrada.Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button