Sport

Fukare Tuzla 1987: Jedino normalno rješenje za naš klub je privatizacija


Navijačka skupina Fukare Tuzla 1987, jedna od najpoznatijih navijačkih grupa u Bosni i Hercegovini, odlučila se na bojkot utakmica Slobode.

Mnogi činioci su navedeni kao razlog za ovaj korak na koji su se odlučile tuzlanske Fukare 1987, a u nastavku vam prenosimo sve ono što je na kraju rezultiralo njihovim bojkotom utakmica:

Možda će Vas zanimati i:

“Godinama se kralo i krade u klubu, zbog toga je ovo dovelo do raspada navijača na Tušnju, pa tako i na tribini gdje smo smješteni mi najvatreniji navijači Slobode.

Sa jedne strane narod se zasitio obećanja, laži i muljaža od svih tih uprava, ovo govorimo bez dlake na jeziku.

Svaka uprava je obećavala da će napraviti nešto novo i da hoće našu podršku. Mi svoj klub pratimo i kad bi u kantonalnoj ligi bili. Jedini u trenutnoj upravi koji nešto radi jeste Nino Džambić i to je to. Sa druge strane navijačku grupu počele su dijeliti neke političke svađe, mnogo struja, pa incidenti i razne tuče kako na tribini tako i na okupljanjima.

Danas sve je to razlog zašto Fukare koje su nekada imale minimalno 500 ljudi sada ne mogu da skupe 50 do 100 momaka na tribini.

Svi traže izgovore, tipkaju po fejsu, lafo im krivo sto se to događa sa navijačkim pokretom u Tuzli a niko ne čini ništa da bi se to promjenilo. Zato dokle god budu tipkali na Fb, a ne radili na poboljšanju navijačkog pokreta u Tuzli mi smo u BOJKOTU.

Znači BOJKOT do daljnjeg.

Ako treba i 10 godina ali nas nećete vidjeti na tribini dok čitav grad ne bude disao kao jedno. Po mišljenju svih normalnih ljudi, jedino normalno rješenje za naš klub je PRIVATIZACIJA. Narodu je dosta bilo patnje već evo 103 godine i ovo što je ostalo i to će sa ovom politikom otjerati od kluba i onda slijedi program po kojem se i Dita ugasila.”Možda će Vas zanimati i:

Back to top button