BiH

Fuad Kasumović osniva stranku za izbore: Omladina neka iskoristi moje ime

Pripreme počele


U Zenici će u subotu biti održana osnivačka skupština nove političke stranke u BiH na čijem čelu će biti Fuad Kasumović, potvrdio je danas gradonačelnik Zenice.

Osnivačka sjednica Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad (BHI KF) bit će održana 19. februara u Bosanskom narodnom pozorištu, a u današnjoj izjavi za medije Kasumović je kazao da nema političkih ambicija te da želi skinuti, kako kaže, “kriminalnu vlast i kriminalni MUP ZDK”.

Možda će Vas zanimati i:

“Pitajte građane Zeničko-dobojskog kantona i Zenice, ovu kriminalnu vlast bez mene niko ne može skinuti. Zato sam bio spektakularno hapšen i pritvoren. Ja nemam političkih ambicija, Izetbegović mi je nudio što sam god htio. Bio sam sve u ovoj državi, ali ovo je kriminalna vlast i kriminalni MUP. Ja smatram da omladina treba iskoristiti moje ime, ja ne pravim stranku za sebe, već za građane i omladinu. Žele samo iskoristiti moje ime, a ja ću biti do kraja izbora pa ću kao Ivanić otići kao počasni predsjednik”, kazao je Kasumović.

Na pitanje novinara da li se dosadašnja Zenička inicijativa KF širi, Kasumović je kazao da ZI KF nije stranka, već grupa omladine koja se prijavila kao grupa nezavisnih kandidata, te je dodao da će se širiti na sve nivoe osim za člana Predsjedništva BiH.

Ovo je još jedna stranka koja će biti upisana u Kasumovićevu biografiju, a ranije je izašao i iz Nezavisnog bloka gdje je bio kao jedan od osnivača i to zbog malverzacija o glasanju za predsjednika stranke.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button