Festival Savremene ŽeneIstaknuto

Fireside chat-om “Žena i politika” otvoren program drugog dana Festivala savremene žene
Danas je u prostorijama Narodnog pozorišta Tuzla nastavljen sedmi po redu Festival savremene žene. Fireside chat Žene i politika bio je prvi sadržaj, a Nermina Mujagić, redovna profesorica na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu je istakla sljedeće pojedinosti:

“Žene su važne kada su u pitanju geopolitička pitanja. Nama žene trebaju kao nosioci političkih odluka i kao akteri koji uspješno rješavaju konfliktne situacije koje svakodnevno susrećemo u političkom, medijskom i kulturnom polju.”

Fatima Mahmutović, Alumnistica RYP, BiH je u okviru Keynote: IRI Youth leadership naglasila sljedeće:

“Ja sam neko ko je dugo godina u polju izgradnje mira i nisam često nailazila na programe u kojima se mladi mogu usavršavati kada govorimo o takvim dijalozima.”

Keynote chat: Od domaćeg proizvođača do svjetskog brenda bio je sljedeći sadržaj tokom drugog dana sedmog Festivala savremene žene, a Lejla Kraljević, osnivačica, Derubis Caravans, BiH je tokom Keynote chat-a naglasila kako da zapravo svoju ideju pretvorite u proizvod i da ga na tržište uspješno plasirate. Hrabrost u svojim poduhvatima uvijek daje dobre rezultate.

Naredna govornica bila je Ines Kavalec, direktorica NVO Dajte nam šansu, a u svom Keynote: Ja, hobotnica, istakla je sljedeće:

“Savršena žena je ona koja padne pa ustane, koja i plače, koja voli, koja je tužna, ali savršena žena je ona koja ne dozvoli da zbog nečega što joj je najteže u životu padne na pod. Kada u životu doživite nešto najteže, iz toga možete izvući nešto lijepo.”

Festival savremene žene traje do devetog juna, a kompletan sadržaj možete pratiti i putem livestream-a.

Ovogodišnji, sedmi po redu Festival savremene žene ne bi bilo moguće realizovati bez nesebične podrške sponzora, pokrovitelja i prijatelja festivala.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button