BiHSvijetZanimljivosti i zabava

EXIT osvaja Amesterdam Dance Event uz Bonobo i spektakl na 50 metara iznad Amsterdama!

EXIT festival obilježit će predstojeći Amsterdam Dance Event partyjem na najuzbudljivijoj lokaciji u Amsterdamu. U Faralda Craneu, jednom od najspecifičnijih klubova i 5* hotela na svijetu, smještenom čak 50 metara iznad Amsterdama, Exitov događaj 20. oktobra predvodit će jedan od najtraženijih umjetnika elektronske muzike – Bonobo. Provod na vrhu monumentalnog građevinskog krana do usijanja će svojim prepoznatljivim zvukom upotpuniti Cassian, dok će iste večeri biti predstavljen i showcase jedinstvenog sveobuhvatnog centra za razvoj globalnih muzičkih talenata EXIT Echosystem. U okviru ovog showcasea nastupit će prva potpisnica Echosystema, wunderkind elektronske scene Lanna, kao i Human Rias b2b Arodes, iLEE i Ece Ekren, dok će upravo na ovom događaju EXIT lansirati i ekskluzivne novosti.

Bonobo, jedno od najvećih imena svjetske elektronske scene, maestro kombinovanja različitih muzičkih pravaca i headliner najvećih svjetskih festivala na Amsterdam Dance Event stiže sa svojim spektakularnim DJ setom i bogatiji za album Fragments, koji je objavio prošle godine. U svojoj više od dvije decenije dugoj karijeri iza sebe ima čak pet Grammy nominacija, od čega su dvije samo ove godine, a može se pohvaliti i nastupom pred dva miliona ljudi u okviru Migration turneje 2017. godine. Istoimeni LP zauzeo je broj #1 na Bilbordovoj listi najboljih dance albuma, kao i Top 10 pozicije u nekoliko zemalja svijeta.

Bonovo
Bonovo

Na ADE-u mu se pridružuje Cassian, progressive house producent i DJ iz Los Angelesa, koji se posebno izdvaja po svojoj svestranosti, zahvaljujući kojoj je i prepoznat u muzičkoj industriji. Svoju karijeru započeo je u klubovima prije više od 10 godina, dok je 2020. godine objavio debi album „Lapsi prvi put bio nominovan za Grammy nagradu.

 

U okviru ekskluzivnog EXIT Echosystem Showcasea na Amsterdam Dance Event stiže prvo ime ispred ovog sveobuhvatnog centra za razvoj globalnih muzičkih talenata – producentkinja, DJ-ica i svojevrsni muzički wunderkind Lanna! Kao najmlađa učesnica EXIT festivala, u svojoj karijeri već je imala veoma značajne nastupe na kojima je binu dijelila sa velikanima svjetske elektronske scene, među kojima su Paul Kalkbrenner, Indira Paganotto, Nina Kraviz, Amelie Lens i mnogi drugi, a sljedeća stanica bit će joj upravo Amsterdam Dance Event, gdje će još jednom demonstrirati svoje umijeće i pokazati zbog čega je zaslužila titule koje nosi.

U okviru istog showcasea predstavit će se i DJ koji je među prvima objeručke prihvatio saradnju sa Exitom na još višem nivou – Human Rias. Ovaj njemački muzičar i producent iranskog porijekla svoj novi singl pod nazivom „I Can Feel You“ objavit će 12. oktobra baš za Exitovu diskografsku kuću EXIT Soundscape. Kao dio EXIT porodice i rezident festivala nastupao je na brojnim Exitovim festivalima, a posebno se izdvaja njegov prošlogodišnji nastup na mts Dance Areni, kada se upisao u istoriju kao jedini izvođač koji je otvorio i zatvorio ovaj gigantski plesni podijum! Njemu će se u okviru b2b seta na Amsterdam Dance Eventu pridružiti Arodes – zavodljivi DJ i producent iz Španije koji kombinuje afro-house i indie dance žanrove i dobro je poznato ime globalne klupske i event scene.

iLEE je još jedna od producentkinja i DJ-ica koja se na lestvici uspješnih izvođača elektronske muzike popela veoma visoko! Na ovogodišnjem izdanju EXIT festivala briljirala je čak dva puta – jednom kao iLEE i drugi put kao Lady Lee, a imala je i čast da zatvori Glavnu binu treće festivalske večeri. Jakoj postavi pridružuje se i zvijezda u usponu Ece Ekren, koju mediji zbog egzotičnog house zvuka porede sa njenim sugrađaninom Mahmut Orhanom, a imala je priliku nastupiti i na Exitovom Life Streamu.

EXIT festival nedavno je lansirao EXIT Music & Talent Office pod nazivom EXIT Echosystem. Osnovan je sa ciljem da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora i šire pruži sveobuhvatnu podršku i šansu da razviju uspešne svjetske karijere, kroz muzički lable, artist managment, booking, mentorstvo, ali i saradnju sa vodećim svjetskim muzičkim zvijezdama i agencijama. Novi, mladi talenti kroz Exitov centar dobijaju priliku postati dio velike EXIT porodice, ali i šansu za proboj na globalnoj muzičkoj sceni uz profesionalno vodstvo i podršku eksperata muzičke i festivalske industrije.

Amsterdam Dance Event ove godine bit će održan tokom pet dana i noći, na više od 200 lokacija i uz više od 2.500 izvođača! Saradnja jednog od najvećih globalnih događaja u svetu elektronske muzike i EXIT festivala počela je 2018. godine kada mu se EXIT pridružio sa svojom No Sleep muzičkom platformom, dok je nastavak saradnje u 2019. godini bio upotpunjen kroz Exitov prvi • LIFE STREAM događaj. EXIT je u okviru ADE-a imao svoje žurke i 2021. 2022. godine, a u ovoj godini na Amsterdam Dance Event vraća se jači nego ikada.

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button