BiHIstaknutoTuzlanski kantonVijesti

Evo kad su policijski službenici MUP-a TK imali posljednji sistematski pregled

Press-konferencija MUP-a TK
Uprava policije MUP-a TK organizirala je danas press-konferenciju povodom sinoćnjeg ubistva Amre Kahrimanović u Tuzli. U nju je više metaka iz službenog pištolja ispalio  policijski pripadnik MUP-a TK Elvis Ćustendil.

Na press-konferenciji Uprave policije MUP-a TK, komesar MUP-a TK Dževad Korman podijelio je i informacije o sistematskim pregledima kojima se podvrgavaju policijski službenici.

Možda će Vas zanimati i:

Kada je u pitanju prijem policijskih službenika, odnosno kadeta koji se pridružuju Policijskoj akademiji, vrši se ljekarski pregled po prijemu svih kandidata, a to je definisano Pravilnikom o zdravstvenom pregledu.

Kako je rekao komesar MUP-a TK, posljednji pregled koji je on (op.a Dževad Korman) imao bio je 1993. godine.

“Zadnji ljekarski pregled kojim sam ja prisustovao, rađen je 1993. godine.  Ja moram da kažem, pa evo ako dozvolite sad ću vam pojasniti, dakle 1993. Ja radim već 32. godinu u ovoj kući,  Od 2018. godine imao sam problem s mojom smjenom, dakle ja pokušavam da organizujem zdravstveni ljekarski pregled za sve uposlenike gdje nisam naišao na potrebno razumijevanje radi izdvajanja financijskih sredstava. Taj pregled je malo skuplji jer je Pravilnikom propisan zahtijevniji pregled u odnosu na ostale”, rekao je Korman.

Naglasio je da je ipak 2022. godine uspio obezbijediti sredstva za ljekarski pregled 300 pripadnika Jedinice za javni red i mir i Jedinice policije za specijalnu podršku, te je za njih prije dvije godine urađen ljekarski pregled. Dodao je da je naišao na razumijevanje od Vlade TK pa je za ovu godinu planirano da se uradi sistematski pregled za sve policijske službenike. (Radio Kameleon)

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button