BHING

Elvir Salčinović za ovogodišnji BHing: ”Prezentovat ćemo softverska rješenja koja su vezana za mobiliti javnog prijevoza”


Nakon inostranog iskustva početkom 2000-ih u web dizajnu i rada za dvije kompanijama iz Francuske, 2009. godine pokrećem svoju kompaniju BetaTelStudio d.o.o. Tokom rada u svojoj kompaniji završavam i ekonomski fakultet te svoje znanje i iskustvo pokušavam da usmjerim na razvoj svog biznisa kroz sinergiju ekonomije i informacionih tehnologija.

Kompanija BetaTelStudio – Web development & Design Studio kroz sada već 9 godina postojanja ima veliki broj web projekata iza sebe kako na domaćem tako i na inostranom tržištu. Pored rada na projektima za klijente odlučili smo da radimo i na našim produktima i danas se možemo pohvaliti jednim od naših najznačajnijih projekata, a to je projekat Rutmap.

”Mi kao kompanija koja se već 11 godina bavi se razvojem softverskih rješenja i par godina smo stavili na fokus naš proizvod koji se zove Rutmap koji predstavlja informativni sistem u smislu vizualizacije podatka. U zadnje vrijeme je sve više i više zastupljena mogućnost vizualizacije podataka kroz interaktivnu mapu. Mi ćemo prezentovati softverska rješenja koja se mogu iskoristiti za ove tematike i možemo reći da u današnje vrijeme bilo koja aplikacija vezana za mobiliti ili određenu vrstu prijevoza bez interaktivne mape kao bazne mape jednostavno nije fukncionalna”, istakao je za Radio Kameleon Elvir Salčinović – Founder & CEO@BetaTelStudio Ltd.

Rutmap predstavlja interaktivnu mapu grada sa fokusom na turizam, ali i na promociju lokalne zajednice odnosno mapa sa virtualnim prikazom ulica i objekata od privrednog, investicionog, kulturnog i turističkog značaja.

Rutmap su prepoznale i neke velike globalne kompanije sa kojima danas imamo saradnju,a to su kompanije TomTom i Here Maps. Za one koji nisu upoznati sa ovim kompanijama, TomTom i HERE Maps su kompanije koje se ubrajaju među vodeće svjetske kompanije koje se bave navigacijskim sistemima. Kada govorimo o TomTom navigaciji dovoljno je reći da je TomTom navigacija integrisana u Apple proizvode odnosno da je sastavni dio iPhone mobilnih uređaja te da se koristi u auto industriji za kompanije kao što su Mercedes, Renault i mnoge druge, odnosno kompanija s preko 4.000 zaposlenih u 56 kancelarija u 37 država svijeta. Kada govorimo o HERE Maps dovoljno je reći da je to bio proizvodi kompanije NOKIA koji je naknadno prodat Mircrosoft-u, a sada se nalazi u vlasništvu auto industrijskog konzorcija Audi, BMW i Daimle.

Elvir Salčinović nam je rekao zašto je bitno da se BH Engineering Week održi baš ove godine:

”Ako uzmemo činjenicu da u današnje vrijeme vrlo teško bilo šta organizovati, ovakve konferencije su jako bitne i jako je bitno održati kontinuitet. Ljudi se na neki način okupljaju i razmjenjuju razna iskustva. Generalno i u polslovnom smislu ovakve konferencije mogu imati velike benefite za ljude, a opet sa druge strane mislim i za širu javnost ovakve konferecije mogu poslati razne pozitivne poruke”.Back to top button