Lifestyle

Ella Dvornik mora platiti 3.300 eura zbog sporne facebook objave
Ella Dvornik, poznata hrvatska influencerka, suočava se s financijskim teretom od 3.300 eura, uključujući zatezne kamate, nakon nepravomoćne presude Općinskog suda u Zagrebu.

Presuda proizlazi iz kontroverzne Facebook objave iz 2018. godine u kojoj je Dvornik optužila Miju Penića, kuhara u Caritasovom domu u Brezovici, za mučenje i zlostavljanje štićenika.

Iako je Penić prvotno tražio 6.600 eura, sud je odbio polovicu tog iznosa, a presudio je da će svaka stranka snositi vlastite troškove postupka. Sud je utvrdio da su navodi Elle Dvornik bili neistiniti i da su nanijeli štetu ugledu i časti Mije Penića.

U obrazloženju presude, sud je naglasio da su objave na društvenim mrežama imale ozbiljne posljedice po tužitelja. Dvornik je objavila tekst na Facebooku, optužujući Penića za teška zlodjela, a sud je utvrdio da su te tvrdnje predstavljale ozbiljnu prijetnju ugledu i časti Mije Penića.

Uz to, presuda otkriva da je Penić primao prijetnje smrću nakon objave, te da je to poremetilo njegov normalan život i rad. Sud također ističe da Dvornik nije poduzela korake kako bi kontaktirala Penića ili provjerila informacije prije objavljivanja.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button